Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Hallitus: kellojen siirto vauhdittaisi uudistuksia

Raportoi 02.11.2017 18.11 Muut kohkaukset, Politiikka, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

“Kakkara kertoo, että jos siirtyisimme 30 vuotta ajassa taaksepäin, sote- ja maakuntauudistuksen valmistelumahdollisuudet näyttäisivät huomattavasti paremmilta”, pääministeri Juha Sipilä (kesk) kiteyttää.

miehen kädessä kello, jonka taulussa sirppi ja vasara ja cccp-teksti

Jos kelloja siirrettäisiin kolme vuosikymmentä taaksepäin, Neuvostoliiton kauppa avittaisi kilpailukykyä vielä tuokion verran.

“Myös työllisyys ja kilpailukyky olisivat täysin eri luokkaa, neuvostokaupan ohella säännölliset devalvoinnit pitäisivät huolen taloudesta ja Paavo Väyrynenkin olisi henkisesti lähempänä virallista eläkeikää kuin nyt”, hän jatkaa.

Hallitus harkitsi eilisiltaisessa puhelinkokouksessaan kellojen pysäyttämistä noin kahdeksi vuodeksi, mutta päätyi lopulta talviajan alkamisen innoittamana veivaamaan viisareita uudestaan.

Uutissirkuksen uudistus- ja seniiliysasiantuntija Uolevi Ahonen pitää ideaa kellojen siirrosta erinomaisena.

“Myös Lenita Airisto olisi eläkeiän kynnyksellä ja Kauniit ja rohkeat alkaisi alusta!”

“Eikä meidän kaikkien tarvitsisi kokea myötähäpeää eri puolueiden nuorisojärjestöjen ideoista, kuten vasemmistonuorten safarista Westendiin, persunuorten tyttö-poika -kampanjasta tai kokoomusnuorten vuoden 2014 tavoiteohjelman ajatuksesta poistaa kansanryhmää vastaan kiihottamisen kriminalisointi lainsäädännöstä – nuorisojärjestöjen edustajat kun eivät olisi vielä syntyneetkään”, Ahonen miettii.

“Ja mikä tärkeintä, näyttäisimme kaikki huomattavasti nuoremmilta’, hän kiteyttää ja asettelee tupeetaan suorempaan.

Kuten jokseenkin kaikki muutkin hallituksen hankkeet, myös kellojen siirtäminen kaatunee viimeistään perustuslakivaliokunnan käsittelyssä. Uutissirkuksen tavoittamien asiantuntijoiden mukaan perustuslaki sallii vain 29 vuoden siirtymät, ja nekin vain Ahvenanmaalla, edellyttäen että koillistuuli puhaltaa Fennoskandian yllä ja että taxfree-myynti säilyy Ruotsin-laivoilla.

Teksti: Sirkku Selander, maakuntakirjeenvaihtaja


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet