Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Mies alitti miljoonan euron tulorajan jo kolmattakymmenettä kertaa

Raportoi 01.11.2017 16.11 Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Verotiedot

Päijäthämäläinen Timo Virtanen, 50, on onnistunut siinä missä moni suomalainen ei. Hänen tulonsa ovat pysyneet alle miljoonassa eurossa kymmenien vuosien ajan.

20 euron seteli vasemmassa kädessä

Timo Virtanen ei peittele tyytyväisyyttään. Hänen vuosien varrella keräämänsä vaurauden hoito ei vaadi juurikaan ponnistelua, koska se mahtuu jompaankumpaan käteen.

“Tarkemmin sanottuna työurani kaikkina vuosina”, Virtanen kertoo ja kaataa kahvia kuppiinsa kotonaan Hikiän ja Hennalan välimailla.

Tarkempaa paikkaa emme Virtasen pyynnöstä kerro, koska hän ei ole valmis siihen mediamyllytykseen, jonka verotietojen julkistaminen yleensä aiheuttaa.

Eniten hän pelkäsi miljoonan rajaa viime vuosikymmenen puolivälin tienoilla.

“Hirvitti melkoisesti, kun minulla oli yllättäen kuukausipalkkainen työ tammikuusta marraskuuhun asti”, Virtanen muistelee.

“Lopulta sitten kuitenkin pysyttelin alle miljoonassa tuollakin kertaa. Verolippu kolahti postilaatikkoon ja 23 700 olivat verotettavat tulot silloin.”

Virtanen arvelee, että hänen tulokehityksensä on kodin perua.

“Vuokralla asuttiin Hämeenlinnassa ja isä ja äiti olivat varmistaneet vaurautensa käymällä kansakoulun. Minä sitten 1990-luvun alussa varmistin omani humanistisen alan korkeakoulututkinnolla.”

Tuoreimmassa vahvistetussa verotuksessa Timo Virtasen tienestit olivat 17 400 euroa. Hän ei ole antanut tulovirtojensa vaikuttaa elämäntapaansa.

“Arki ei ole muuttunut: aamulla mennään edelleen töihin, jos niitä on.”

Lähitulevaisuudessa hän aikoo hankkia uudet housut.

“Sellaiset mustat. Ehkä farkut.”

Housuostoksensa Virtanen rahoittanee pääomatuloillaan.

“Perin Keravan-tädiltä 150 Elisan osaketta. Jännitin vähän ensimmäisiä osinkoja, mutta niissäkin onnistuin sitten jäämään alle miljoonaan euroon. Muistaakseni sain yhteensä 210 euroa ja siitä pääomatuloverot pois. Vaatekauppareissun jälkeen jää vielä vähän säästöön tulevien eläkepäivien kaihileikkausta varten.”

Uutissirkus pyrkii varmistamaan sen, että käyttää vastuuntuntoisesti oikeuttaan julkaista verotietosatiiria. Timo Virtasen nimi on muutettu, jottei hän herättäisi naapurustossaan kateutta.

Lue Uutissirkuksesta myös:
1.11.2011: Tässäkö maamme nopein vaurastuja?

Aiheesta muissa aviiseissa:
Tarpeeksi ja vielä lisää lähipäivinä


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet