Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Eläkeläinen vähätteli perijöitään Kuopiossa

Raportoi 25.10.2017 18.10 Muut kohkaukset, Talous, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Piakkoin sata vuotta täyttävä nainen on närkästyttänyt rintaperillisiään kieltäytymällä menettämästä henkeään, vaikka onkin ollut jo kolmesti sairaalassa.

eläkeläinen kävelee keltaisen sateenvarjonsa alla

Mika Kääriäisenlahden isoäiti ei ryhtynytkään heti sairaalasta kotiuduttuaan makoilemaan vuoteessaan. Sen sijaan hän lähti tapaamaan ystäviään niin vauhdikkaasti, että kävelysauvatkin unohtuivat kotiin.

“Tuoreimman keskussairaalakäynnin aikana ehdimme pyytää kolmelta välittäjältä jo isoäidin asuntojen hinta-arvionkin”, naisen lapsenlapsi Mika Kääriäisenlahti, 52, manailee 49-vuotiaan sisarensa Kirsin kanssa.

“Ja kun menimme katsomaan mummoa, että pysytteleehän se sairaalakeikan jälkeen kotonaan nyt sitten varmasti sängyssä, niin mitä vielä, niin pirteä oli, että heti rynnisti kauppaan ja kirjastoon ja kahvilaan ja ystäviään tapaamaan.”

Lastenlapset ovat vanhuksen ainoat rintaperilliset, sillä hänen kaksi lastaan ovat kuolleet jo aiemmin. Nainen omistaa Kuopion keskustassa sijaitsevan sataneliöisen kerrostaloasuntonsa lisäksi yhden yksiön Helsingin Punavuoressa ja toisen Lappeenrannan keskustassa.

Terveellisiä elämäntapoja suosivien ihmisten pitkäikäistymisen arvioidaan hankaloittavan heidän perillistensä elämää ja raunioittavan eläkevakuutusyhtiöiden tuloskertymiä lähivuosikymmeninä yhä enemmän.

Jo nyt sekä Mika että Kirsi Kääriäisenlahti ovat joutuneet muuttamaan omia tapojaan rajusti.

“Ruokavalioon on pitänyt lisätä kasviksia ja hedelmiä, viinaa ei voi juoda sammumiseen asti eikä tupakkia polttaa enää ollenkaan”, sisarukset sanovat yhteen ääneen.

“Jos emme pidä varaamme, niin voi käydä niinkin, että isoäitimme heittää lusikan nurkkaan vasta meidän jälkeemme”, he pelkäävät.


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet