Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Suomalaisinnovaatio lisää rikkaiden veronmaksuhalukkuutta

Raportoi 17.10.2017 15.10 Muut kohkaukset, Talous, Tapetilla nyt, Uusimmat

Uusi keksintö yhdistää veronmaksajista reaaliaikaisesti kuvia julkaisevan kopterikameran ja kolehtihaavin.

minikopteri kuljettaa suurta rahasäkkiä Helsingin Eiran taivaalla

Alkuviikosta Helsingin eteläisissä kaupunginosissa kokeiltu pienoiskopterin kannattelema veronkantolaite säikäytti useita rehellisiä ihmisiä. Pyörällä kotikulmillaan liikkunut Uolevi Taskela ei kuulunut heihin. Siis niihin rehellisiin.

“Mikäli yli 200 000 euroa vuodessa ansaitsevien veroilmoituspakko poistetaan kokonaan ja mikäli heistä julkaistaan vapaaehtoisen jälkiveron kantohetkellä napattu iloinen kuva, heidän veronmaksuhalukkuuteensa kasvaa huomattavasti”, arvioi eteläisen veronkantoyksikön droneasiantuntija Pirkka Kuosmainen.

Pienoiskopteri ohjelmoidaan lentämään ja laskeutumaan syksyisin julkaistavien tulotietojen ja osoitetietokannan pohjalta. Samalla kun kopteri laskeutuu verotuskohteen puutarhaan tai muulle aidatulle alueelle, kamera kuvaa alhaalla setelinipun kanssa viittoilevaa kunniakansalaista.

Almutapahtuman jälkeen kopteri nousee noin sadan metrin korkeuteen ja siirtyy verotustietorekisterin mukaisesti seuraavan veronkantokohteen yläpuolelle.

Almukopterin tasapaino-ongelmien ja biotalouden edistämisen takia hallitus on päätynyt arvioimaan, että kopterihaaviin hyväksytään vain euron setelit.

“Lantit ja metalliset napit saattavat vaarantaa lentoturvallisuuden”, Kuosmainen sanoo.

Kopteri otetaan käyttöön, kunhan yli kaksisataa tuhatta euroa vuodessa ansaitsevien veroilmoituspakko on ensin poistettu.

Kolehtikopteri pystyy operoimaan myös kerrostaloalueilla. Tällöin se pörrää näyttävästi verotuskohteen parvekkeen reunan tuntumassa. Kopterin ottamat riemukkaat kasvokuvat julkaistaan ainakin Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja Youtube-streeminä.

Valtiovarainministeriön laskelmien mukaan kestävyysvajetta voidaan tilkitä uudella menetelmällä noin 1,5 miljardin edestä. menetelmän käyttöönotto vaatii vielä eduskunnan ja yli 200 000 vuodessa ansaitsevien hyväksynnän.

Kotikulmillaan Helsingin eteläisissä kaupunginosissa pyöräillyt Uolevi Taskela kertoo vältelleensä verojen maksua jo useiden vuosien ajan ideologisista syistä.

“En usko, että uusi vapaaehtoisuuteen perustuva verotustapa vaikuttaisi minuun mitenkään, koska minulla ei ole edes ensimmäistäkään sometiliä, josta voisin sitten veronmaksun jälkeen katsoa kuvaani.”

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet