Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Kiista taikinoiden seurannasta viivästyttää tiedustelulakia

Raportoi 03.10.2017 18.10 Kotimaa, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Lakiesitystä joudutaan täydentämään, koska siitä puuttuu kokonaan pakastetaikinakaupan kohdennettu valvonta.

kaluin on pöydällä piparitaikinan päällä

Pakastepizzataikinan ohella tiedustelulain kohdennetun valvonnan piiriin saattavat tulla myös piparitaikinat.

Pizzataikinan uhkatasoa nostettiin viimeksi vuonna 2015, jolloin Nurmijärven Klaukkalassa havaittiin pankkiryöstäjä, jonka aseistukseen kuului taikinapaketti, jossa oli vilkkuvia valoja. Poliisilta kului aikaa räjähteeksi epäillyn paketin vaarattomaksi tekemiseen.

Tapauksen jälkeen poliisille on hankittu mm. kaulimia, piirakkapulikoita ja nopeatoimisia uuneja, joissa avatut pakastepizzataikinat voidaan paistaa. Vilkkuvalojen vaarattomaksi tekemisessä on kokeiltu joulukuusia.

Tiedustelulakiesityksessä on tähän asti ollut mukana vain viranomaisten mahdollisuus siepata, tallentaa, lukea ja kuunnella kohdennetusti ja luvanvaraisesti Suomesta ulkomaille suuntautuvaa nettiliikennettä.

Taikinakaupan seurannasta saattaa tulla kova vääntö. Hallitus ei ole saavuttanut yksimielisyyttä, pitäisikö niinikään muoviräjähdettä muistuttava piparitaikina liittää tiedustelulain tarkoittaman seurannan piiriin pizzataikinan lisäksi. Myös kotitekoiset taikinat ovat herättäneet keskustelua.

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan taikinakaupan kohdennettu valvonta voisi tapahtua myyntipisteiden pakastealtaiden viereen asennettujen kameroiden ja taikinapakkauksiin sijoitettujen seurantasirujen avulla.

Lue Uutissirkuksesta myös:
3.2.2015: Miehen epäillään aikoneen Keravalla

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 3.10.2017: Vilkkuvaloin varustetulla pitsataikinalla uhannut mies ryösti pankin Klaukkalassa – 10 000 euron ryöstösaalis jäi kateisiin
AL 27.9.2017: 50 työntekijän jättirekrytointi Supon historian suurimpia – lisää tulee, jos tiedustelulait hyväksytään
4.9.2017: Sisäministeriö: Siviilitiedustelulainsäädäntö. Lausuntotiivistelmä.


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet