Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Miehen kristinusko herätti epäilyksiä

Raportoi 26.09.2017 20.09 Joulua odotellessa, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Suomalaistaustaisen miehen epäillään kuuluneen evankelisluterilaiseen seurakuntaan ilman aitoa vakaumusta. Tapauksesta raportoi ensimmäisenä hänen työtoverinsa.

jäällä mies pilkkii ja toinen hiihtää

Työtoverin ottamat lukuisat kännykkäotokset paljastavat, että mies on esimerkiksi helmikuisina sunnuntaipäivinä mennyt pilkille sen sijaan että olisi käynyt seurakuntansa jumalanpalveluksessa.

Helsingin Kalasatamassa samassa työyhteisössä tehtäviään hoitava työtoveri alkoi kummastella uutta kollegaansa heti tämän aloitettua työnsä viime vuoden syksyllä.

“Näin kun hän palautti palkanlaskijalle lomakkeen, johon oli ruksannut kuuluvansa ev-lut seurakuntaan. Niinpä aloin kysellä tarkemmin hänen vakaumuksestaan”, nimettömänä pysyttelevä työtoveri kertoo.

Muutamien kuukausien kuluessa työtoveri teki toinen toistaan hätkähdyttävämpiä havaintoja vakaumuksen epäaitoudesta. Mies ei ollut esimerkiksi käynyt joulukirkossa moneen vuosikymmeneen.

Rajuimmat havainnot alkoivat, kun työtoveri tiedusteli, mitä Jeesus merkitsee kollegalle henkilökohtaisesti hänen uskossaan ja siinä prosessissa, kun hän kääntyi kristinuskoon.

“Mies mainitsi käyneensä vuonna 1976 viisi kertaa kirkossa vain sen vuoksi, että rippikoulun läpäistäkseen oli kerättävä papin nimikirjoituksia vähintään kymmenestä seurakunnan järjestämästä tapahtumasta.”

Työtoverin mukaan on hämmästyttävää, ettei kukaan ole ilmaissut epäilyksiään jo tuolloin ja estänyt epäilyksenalaisen ripille pääsyä.

“Hän sanoi myös käyneensä kerran täysin vapaaehtoisesti seurakunnan nuortenillassa, koska seurakuntanuoriin kuuluneella Ullalla oli hyvät tissit, jumpperin alla jopa selvästi piukeamman näköiset kuin Suomen demokraattisen nuorisoliitto SDNL:n opintopiirissä olleella Tiinalla.”

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan havainnot tehnyt työtoveri on tällä hetkellä pitkällä sairauslomalla, mutta hänen kollegansa on edelleen saanut jatkaa työssään ja seurakunnan jäsenenä ilman minkäänlaisia seuraamuksia.

Lue Uutissirkuksesta myös:
11.9.2015: Mies sai väärän signaalin maantiellä
3.5.2013: Hiippa päässä ei pääse Köyliönjärvelle

Vakaumusanalyysia muissa aviiseissa:
Kirkko ja kaupunki 21.9.2017: Sisäministeri Risikko vastaa pappien vetoomukseen: “Kristityksi kääntymisen uskottavuutta ei ole helppo selvittää”


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet