Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Nettikeskustelu sujui asiallisesti

Raportoi 14.09.2017 23.09 Kulttuuri, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat

Välikohtaus sattui kaksikotisiin kasveihin keskittyneellä foorumilla. Tapauksen havaitsi ensimmäisenä itähelsinkiläinen netin käyttäjä.

muutama tyrnimarja ja tyrnin lehti astiassa lilluvan rasvan seassa

Arkistokuvamme tyrnisaippua on Uolevi Ahosen valmistama eikä sillä liene mitään tekemistä jutussa mainittujen tapahtumien tai edes tyrnisaippuan kanssa.

“Satuin etsiskelemään hakukoneella kotitekoisen tyrnisaippuan pH-arvoa, kun näytölleni rävähti täysin asiallinen ja rauhalliseen sävyyn käyty nettikeskustelu tyrnipensaista. Keskustelun aloittaja kysyi neuvoa pensaiden kasvattamiseen ja vastaukset olivat paitsi asiallisia myös todenperäisiä!” nimettömänä pysyttelevä nainen kertoo.

Hän joutui sanojensa mukaan hieraisemaan silmiään pariinkin otteeseen lukiessaan kasvatusvinkkejä ja hoito-ohjeita, joista oli suurta apua keskustelun aloittajalle.

Naisen mukaan edes ketjun kolmannen viestin yksi yhdyssanavirhe ei johtanut keskustelua sivuraiteelle.

“Luulin sentään, että sukupuolisiveyttäni loukattiin keskustelun kääntyessä naaraisiin ja uroksiin, mutta kyse olikin vain tyrnin ominaisuudesta kasvattaa hede -ja emikukat eri pensaissa. On kuitenkin sääli, että samaa sukupuolta olevat tyrnipensaat eivät voi saada keskenään tyrnimarjoja”, nainen lisää.

Uutissirkuksen nettikeskustelu-, lisääntymis -ja puhekykyasiantuntija Uolevi Ahonen on tyrmistynyt havainnosta.

“Nettikeskustelun perimmäinen tarkoitus on herättää ihmisissä mielipiteiden polarisoitumisen lisäksi sokeaa raivoa, jonka voi purkaa vaikka aamuruuhkassa kanssa-autoilijoihin. Tällä tavalla saadaan ne nettikeskustelun vaikutukset konkretisoitua yhteiskuntaan paljon tehokkaammin kuin olemalla asialllisia!”

“Keskustelun asiallistuminen johtaa pahimmillaan siihen, että mitään ei mene rikki ja tällä on suora yhteys bruttokansantuotteen supistumiseen ja talouskasvun hidastumiseen.”

Teksti: Ali Ylivälilä, maakuntakirjeenvaihtaja


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet