Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri , Uusimmat

Nettikeskustelu sujui asiallisesti

Välikohtaus sattui kaksikotisiin kasveihin keskittyneellä foorumilla. Tapauksen havaitsi ensimmäisenä itähelsinkiläinen netin käyttäjä.

muutama tyrnimarja ja tyrnin lehti astiassa lilluvan rasvan seassa
Arkistokuvamme tyrnisaippua on Uolevi Ahosen valmistama eikä sillä liene mitään tekemistä jutussa mainittujen tapahtumien tai edes tyrnisaippuan kanssa.

“Satuin etsiskelemään hakukoneella kotitekoisen tyrnisaippuan pH-arvoa, kun näytölleni rävähti täysin asiallinen ja rauhalliseen sävyyn käyty nettikeskustelu tyrnipensaista. Keskustelun aloittaja kysyi neuvoa pensaiden kasvattamiseen ja vastaukset olivat paitsi asiallisia myös todenperäisiä!” nimettömänä pysyttelevä nainen kertoo.

Hän joutui sanojensa mukaan hieraisemaan silmiään pariinkin otteeseen lukiessaan kasvatusvinkkejä ja hoito-ohjeita, joista oli suurta apua keskustelun aloittajalle.

Naisen mukaan edes ketjun kolmannen viestin yksi yhdyssanavirhe ei johtanut keskustelua sivuraiteelle.

“Luulin sentään, että sukupuolisiveyttäni loukattiin keskustelun kääntyessä naaraisiin ja uroksiin, mutta kyse olikin vain tyrnin ominaisuudesta kasvattaa hede -ja emikukat eri pensaissa. On kuitenkin sääli, että samaa sukupuolta olevat tyrnipensaat eivät voi saada keskenään tyrnimarjoja”, nainen lisää.

Uutissirkuksen nettikeskustelu-, lisääntymis -ja puhekykyasiantuntija Uolevi Ahonen on tyrmistynyt havainnosta.

“Nettikeskustelun perimmäinen tarkoitus on herättää ihmisissä mielipiteiden polarisoitumisen lisäksi sokeaa raivoa, jonka voi purkaa vaikka aamuruuhkassa kanssa-autoilijoihin. Tällä tavalla saadaan ne nettikeskustelun vaikutukset konkretisoitua yhteiskuntaan paljon tehokkaammin kuin olemalla asialllisia!”

“Keskustelun asiallistuminen johtaa pahimmillaan siihen, että mitään ei mene rikki ja tällä on suora yhteys bruttokansantuotteen supistumiseen ja talouskasvun hidastumiseen.”

Teksti: Ali Ylivälilä, maakuntakirjeenvaihtaja


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2018 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.