Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Betoniharrastus vie mennessään

Raportoi 07.09.2017 16.09 Harrastukset, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat

Uutissirkuksen tuore juttusarja esittelee koukuttavia harrastuksia. Sarjan ensimmäisessä osassa tavataan pöytyäläinen perhe, jonka isä toteuttaa luovuuttaan betonin avulla.

harmaista kapeista betonielementeistä tehty seinä

Pekka Virtanen yllätti vaimonsa hääpäivän aamuna myös itse valamillaan betoniverhoilla.

Virtasen perheessä betoniharrastus on tuttua. Rakkainta se on perheenisä Pekka Virtaselle, joka ei viimeisen 12 vuoden aikana ole viettänyt päivääkään ilman valupuuhia.

“Homman idea on siinä, että betonin annetaan kuivua vapaavalintaiseen muottiin”, Virtanen selittää innostuneena.

Perheen pihalta löytyykin mittava kokoelma betoniin valettuja kumisaappaita, eri kokoisia kenkiä, maitotölkkejä, betonipensaita, betonivene, betonireppuja, betonikirjoja, tunnistamattomia eri kokoisia betonimöhkäleitä, betonisohva ja myös betoninen pallogrilli, jonka käyttö tosin on lähes mahdotonta.

“Erityisen ylpeä olen kissamme ja koiramme näköispatsaista”, Virtanen toteaa.

Hänen mukaansa lasten kissa ja vaimon puudeli katosivat viime keväänä mystisesti. Kaikeksi onneksi betonipatsaat auttavat kaipuussa ja ovat ainakin säännöllisesti huollettuna jopa pitkäikäisempiä kuin lemmikit olisivat olleet.

“Myös esimerkiksi nallekarhuja voi upottaa betonivelliin ja antaa kuivua pihakoristeeksi.”

Pekka Virtanen kertoo yllättäneensä puolisonsakin pikku betonijäynällä.

“Valoin hänen jalkansa yöllä betoniin. Ja kylläpä olikin vaimolla siinä hääpäiväaamunamme ihmettelemistä, kun ei mihinkään päässyt liikkumaan”, Virtanen myhäilee.

“Aluksi laitoin hänet oven viereen betonimöhkäle jaloissaan, vähän niin kuin ovistoppariksi. Sitten vein hänet nokkakärryillä portin pieleen koristeeksi. Vaimoni alkoi kuitenkin pitää niin pahaa ääntä, että minun oli lopulta pakko poistaa betoni katuporalla.”

Seuraavaksi Virtanen suunnittelee uutta betonivalaisinta, koska edellinen betonoitu kattolamppu rojahti alas.

“Betonini ei siis pettänyt, vaan kattorakenne.”

Virtasen perheen äiti ja lapset pitävät nykyään kengät jalassa myös sisällä olleessaan, jotta isä ei valaisi niitäkin betoniin. Perheen pienimmäinen lisäksi piilottelee jostain syystä lemmikkimarsuaan.

Teksti: Sirkku Selander, maakuntakirjeenvaihtaja

Haluatko sinä kirjoittaa meille otsikolla “Rakkain harrastukseni?” Tee se heti Uutissirkuksen juttulomakkeella! Tyylilajimme on satiiri, joten toivomme kirjoitukseltasi satiirista tai ainakin humoristista käsittelytapaa. Kirjoita jutun viimeiseen virkkeeseen myös lääkityksesi. Jatka juttulomakkeeseemme!


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet