Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Länsimetro viivästyy – uusi reitti houkuttelee lisää matkustajia

Raportoi 05.09.2017 18.09 Kehitystoiminta, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Länsimetro saa taxfree-myymälät. Jotta verovapaa myynti onnistuu, metro alkaa kulkea Maarianhaminan ja Kapellskärin kautta.

oranssi helsinkiläinen metrojuna, jonka nokassa teksti Mariehamn, Kapellskär

Kun Länsimetron junat käväisevät Ruoholahden jälkeen Maarianhaminassa ja Kapellskärissä, joukkoliikenteen käyttäjät voivat tehdä taxfree-ostoksia kätevästi työmatkallaan.

Tuoreimpien laskelmien mukaan uuden reitin rakennustyöt viivästyttävät metron käyttöönottoa 11 kuukaudella. Muutostyöt saadaan kokonaan rahoitetuksi taxfree-myynnin avulla. Taxfree-myynti houkutellee juniin noin miljoona sellaista suomalaista, jotka tähän mennessä eivät ole milloinkaan käyttäneet metroa.

Idea Länsimetron uuteen linjaukseen saatiin muutamia viikkoja sitten Ruotsin-liikenteen laivayhtiöiden toimintatavasta.

“Matkustimme seurueeni kanssa yölaivalla kolmekymmentä kertaa Helsingistä Tukholmaan ja takaisin. Havaitsin, että joka ainoa laiva pysähtyi vartin verran Maarianhaminassa ilman että kukaan olisi noussut kyytiin tai jäänyt pois. Välipysäkki ei kuitenkaan näyttänyt häiritsevän matkustajia millään lailla”, Länsimetron vs. kehittämis- ja taloudellistamispäällikkö Markku Leimunoja kertoo.

“Koska Ahvenanmaa ei ole mukana EU:n verosopimuksessa, verovapaa myynti on mahdollista siellä poikkeaville aluksille.”

Uusi metroreitti etenee Ruoholahdesta suorinta tietä Maarianhaminan kautta Ruotsin Kapellskäriin ja sieltä takaisin Lauttasaareen ja edelleen Espooseen. Nopeimmillaan noin 680 kilometrin matka Rautatientorilta Espoon Tapiolaan taittuisi suunnilleen kuudessa tunnissa.

Itä-Espoossa asuva Tommi Korhonen on erittäin innostunut metroreitin muutoksesta.

“Saisin ostaa 16 litraa olutta sekä aamulla töihin mennessäni että illalla palatessani. Hieno homma!” hän arvioi.

Kuhunkin metrojunaan aiotaan liittää 18-vaunuinen taxfree-yksikkö.

“Espoon metrolaitureita täytyy hieman pidentää, mutta mitäpä emme olisi valmiita tekemään matkustajamäärien kasvattamiseksi”, Markku Leimunoja sanoo.

“Mikäli osa metrojunista alkaa liikennöidä Ruotsin lipun alla, niissä voidaan myydä jopa nuuskaa koko matkan ajan. Ja Suomenkin lipun alla liikennöivissä junissa silloin kun ne ovat Ruotsin rajojen sisäpuolella.”

Lue Uutissirkuksesta myös:
9.5.2017: Junista luopuminen tehostaa Länsimetroa
11.10.2016: Länsimetro noussee Espoon tärkeimmäksi turistikohteeksi
2.9.2016: Länsimetro-osaaminen Kruunusiltojen valtiksi

Aiheesta muissa aviiseissa:
Länsiväylä 5.9.2017: Kulkeeko länsimetro edes tämän vuoden aikana? – Metropomo: “Katsomme nyt rauhassa, miten HKL:n harjoittelu sujuu”
HS 5.9.2017: Länsimetrolle taas uusi takaisku: ”hermokeskuksen” käyttöönotto viivästyy – metropomot eivät tiedä, milloin metro lopulta liikkuu
HS 3.8.2017: Totta se on: Länsimetro on ihan kohta valmis – bussien liikennöinnissä on ainakin kahden viikon siirtymäaika


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet