Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Tällä kikalla vältät äkkijarrutuksen nopeuskameran kohdalla

Raportoi 04.09.2017 19.09 Klikkiotsikot, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Pahimmassa tapauksessa äkkijarrutus aiheuttaa ketjukolarin. Uutissirkuksen työryhmä onnistui selvittämään, miten rajun tilanteen voi välttää.

nopeusvalvontakamera välähtää

Uutissirkus löysi keinon äkkijarrutusten lähes täydelliseen välttämiseen tieosuuksilla, joilla on automaattinen kameravalvonta.

Uutissirkuksen autoilu- ja ralliautoiluasiantuntija Uolevi Ahosen johtaman ryhmän jäsenet pystyivät puolen vuoden selvitystyön jälkeen välttämään peltipoliisin kohdalla sattuneet kolarit lähes sataprosenttisesti. Ahonen suosittelee työn aikana löydettyä toimintatapaa kaikille tielläliikkujille.

“Viimeisen selvitysviikon aikana vain yksi jäsenemme joutui onnettomuuteen. Hän ajoi päin nopeuskameran pylvästä.”

Ahosen mukaan onnettomuus ei kuitenkaan johtunut äkkijarrutuksesta vaan siitä, että kuljettaja yritti ajaessaan ottaa selfietä, jossa olisivat näkyneet sekä hän että kameratolppa.

Ryhmän 12 jäsentä ajelivat henkilöautoillaan kuuden kuukauden ajan suomalaisilla valtateillä. He tarkkailivat vaaratilanteita erityisesti 80 kilometrin nopeusrajoitusalueella sijainneiden peltipoliisien kohdalla. Tutkimuksen aikana he lähestyivät nopeuskameraa 180, 160, 140, 120, 100 ja 80 kilometrin tuntinopeudella.

“Rajuimmat äkkijarrutukset joutui tekemään 180 kilometrin nopeudesta”, Ahonen paljastaa.

Kaikki ryhmän jäsenet havaitsivat selkeän kikan, jonka avulla jarrutukset ja niiden aiheuttaman ketjukolarivaaran sai minimoiduksi.

“Jos ajaa nopeusrajoitusten mukaisesti, niin peltipoliisin nähdessään ei tarvitse jarruttaa ollenkaan”, Uolevi Ahonen kiteyttää.

Hän arvioi, että rajoitusten noudattaminen säästää myös luonnonvaroja ja autoilijan aikaa.

“Polttoainetta kuluu vähemmän ja jopa metsää joudutaan kaatamaan vähemmän, koska autoilija ei joudu kirjoittamaan sanomalehden yleisönosastoon peltipoliisin aiheuttamista äkkijarrutuksista. Luonnonvaroja ja aikaa säästyy myös siinä, että nettipalstoillakaan ei tarvitse kommentoida asiaa.

Artikkeli kuuluu Uutissirkuksen klikkiotsikkojuttujen sarjaan. Sarjassa julkaistaan juttuja, joihin rustataan uteliaisuutta herättävä otsikko, jotta lukijat klikkaisivat itsensä somen uutissvirrasta sivustollemme asti ja viettäisivät juttujemme parissa edes muutaman sekunnin, joka toki sekin hetki voi olla tilastollisesti merkittävä, kun yritämme myydä mainoksia juttujemme yhteyteen ja saimmepas tästäkin kursiivitekstistä näinkin pitkän ja lisää niitä lukusekunteja tälläkin tavoin.


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet