Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Hallitus julkisti vaalikampanjansa

Raportoi 31.08.2017 17.08 Aluepolitiikka, Muut kohkaukset, Politiikka, Tapetilla nyt, Turvatarkastukset, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Suomen rajoilla otetaan käyttöön turvapaikkaprosessin nopeutuslaite. Asia lyötiin lukkoon Juha Sipilän hallituksen (ps) vaalikampanjan avanneessa budjettiriihessä myöhään aamupäivällä.

traktorin moottori, jossa on näppäimistö

Turvapaikkaprosessin nopeutuslaitteen prototyyppi otettiin koekäyttöön heti tänään jo ennen virka-ajan päättymistä.

Turvapaikkaprosessin nopeutuslaite jouduttaa kielteisten päätösten laadintaa useilla tuhansilla prosenteilla. Laite kykenee antamaan kielteisen turvapaikkapäätöksen jo ennen kuin on tiedossa, kuka turvapaikkaa aikoo hakea.

“Laitteen tietokannassa on kaikki kielteiseen turvapaikkapäätökseen tarvittavat tiedot valmiina, ja turvapaikanhakijan tarvitsee syöttää siihen vain oma nimensä ja kotimaansa. Kun nämä on tehty, niin laite printtaa päätöksen ja laskee rajapuomin alas”, kertoo laitteen prototyyppiä testaava maahanmuuttoviraston virkamies.

“Toimin vain saamieni ohjeiden mukaan ja täysin lainmukaisesti”, virkamies korostaa.

Hallitus varasi kehysriihessä turvapaikkaprosessin nopeutuslaitteisiin viisi miljoonaa euroa.

Samaa tekniikkaa voidaan hyödyntää myös työperäisen maahanmuuton suitsimiseen. Laite voi evätä työluvan ennen kuin sitä on ehditty anoa.

Hallituksen vaalikampanjan edetessä on tarkoitus myös mahdollisuuksien mukaan kriminalisoida kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden inhimillinen kohtelu.

Ulkomaalaisen näköiset ihmiset ovat viime vuosina hankaloittaneet Suomen ja Euroopan oloja tuntuvasti. Erimaalaiset ovat syyllistyneet lukuisiin rötöksiin kuten väärän väriseen ihoon, väärään uskontoon, väärään äidinkieleen, vääränlaiseen vaatetukseen, liialliseen varakkuuteen tai köyhyyteen sekä väärien maiden raja-asemille saapumiseen.

Hallituksen vaalikampanja sisältää myös noin 300 miljoonan euron arvosta veronkevennyksiä (kok) sekä yhden lähes asumattomaan saareen rakennettavan tieyhteyden (kesk), joka toki pitkällä juoksulla voi tulla edullisemmaksi kuin lossi.

Kohuotsikot aiheesta muualla:
Yle 31.8.2017: Oluttölkki kallistuu 4 senttiä, äitiysavustus nousee 30 eurolla – Listasimme budjetin vaikutukset kukkaroosi
HS 31.8.2017: Palkkaverot kevenevät, mutta elämä kallistuu – katso HS:n pahelaskurista, kuinka paljon enemmän maksat alkoholista ja tupakasta ensi vuonna
AL 31.8.2017: Hallitus sai budjettiesityksen valmiiksi: 17 miljoonaa sisäiseen turvallisuuteen, alkoholiveroon korotusta 100 miljoonaa euroa
Kaleva 31.8.2017: Hailuodon lautat jäämässä historiaan – Valtion budjetista rahaa silloille ja pengerteille
Talouselämä 31.8.2017: Hallitus kiristää ulkomaalais- ja turvapaikkalainsäädäntöä: Paperittomien auttaminen kriminalisoidaan
Valtioneuvoston kanslia: LIITE 2: Pöytäkirjamerkinnät hallituksen budjettineuvotteluista 30.-31.8.2017


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!


Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet