Press "Enter" to skip to content

Politiikka , Uusimmat

Hallitus julkisti vaalikampanjansa

Suomen rajoilla otetaan käyttöön turvapaikkaprosessin nopeutuslaite. Asia lyötiin lukkoon Juha Sipilän hallituksen (ps) vaalikampanjan avanneessa budjettiriihessä myöhään aamupäivällä.

traktorin moottori, jossa on näppäimistö
Turvapaikkaprosessin nopeutuslaitteen prototyyppi otettiin koekäyttöön heti tänään jo ennen virka-ajan päättymistä.

Turvapaikkaprosessin nopeutuslaite jouduttaa kielteisten päätösten laadintaa useilla tuhansilla prosenteilla. Laite kykenee antamaan kielteisen turvapaikkapäätöksen jo ennen kuin on tiedossa, kuka turvapaikkaa aikoo hakea.

“Laitteen tietokannassa on kaikki kielteiseen turvapaikkapäätökseen tarvittavat tiedot valmiina, ja turvapaikanhakijan tarvitsee syöttää siihen vain oma nimensä ja kotimaansa. Kun nämä on tehty, niin laite printtaa päätöksen ja laskee rajapuomin alas”, kertoo laitteen prototyyppiä testaava maahanmuuttoviraston virkamies.

“Toimin vain saamieni ohjeiden mukaan ja täysin lainmukaisesti”, virkamies korostaa.

Hallitus varasi kehysriihessä turvapaikkaprosessin nopeutuslaitteisiin viisi miljoonaa euroa.

Samaa tekniikkaa voidaan hyödyntää myös työperäisen maahanmuuton suitsimiseen. Laite voi evätä työluvan ennen kuin sitä on ehditty anoa.

Hallituksen vaalikampanjan edetessä on tarkoitus myös mahdollisuuksien mukaan kriminalisoida kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden inhimillinen kohtelu.

Ulkomaalaisen näköiset ihmiset ovat viime vuosina hankaloittaneet Suomen ja Euroopan oloja tuntuvasti. Erimaalaiset ovat syyllistyneet lukuisiin rötöksiin kuten väärän väriseen ihoon, väärään uskontoon, väärään äidinkieleen, vääränlaiseen vaatetukseen, liialliseen varakkuuteen tai köyhyyteen sekä väärien maiden raja-asemille saapumiseen.

Hallituksen vaalikampanja sisältää myös noin 300 miljoonan euron arvosta veronkevennyksiä (kok) sekä yhden lähes asumattomaan saareen rakennettavan tieyhteyden (kesk), joka toki pitkällä juoksulla voi tulla edullisemmaksi kuin lossi.

Kohuotsikot aiheesta muualla:
Yle 31.8.2017: Oluttölkki kallistuu 4 senttiä, äitiysavustus nousee 30 eurolla – Listasimme budjetin vaikutukset kukkaroosi
HS 31.8.2017: Palkkaverot kevenevät, mutta elämä kallistuu – katso HS:n pahelaskurista, kuinka paljon enemmän maksat alkoholista ja tupakasta ensi vuonna
AL 31.8.2017: Hallitus sai budjettiesityksen valmiiksi: 17 miljoonaa sisäiseen turvallisuuteen, alkoholiveroon korotusta 100 miljoonaa euroa
Kaleva 31.8.2017: Hailuodon lautat jäämässä historiaan – Valtion budjetista rahaa silloille ja pengerteille
Talouselämä 31.8.2017: Hallitus kiristää ulkomaalais- ja turvapaikkalainsäädäntöä: Paperittomien auttaminen kriminalisoidaan
Valtioneuvoston kanslia: LIITE 2: Pöytäkirjamerkinnät hallituksen budjettineuvotteluista 30.-31.8.2017


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2018 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.