Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lohjalta löytyi ihmisen ja auton risteytys

Raportoi 30.08.2017 18.08 Evoluutio, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Ihmisestä ja Toyotasta on kehittynyt uusi eliölaji. Sille on alustavasti annettu nimi Homo automobilicus.

auto seisoo tien reunassa

Keijo Porrasperä onnistui saamaan bongaamastaan ihmisautosta vain tämän yhden onnistuneen kuvan, mutta hän päivystää otuksen pesimäalueella ja on luvannut toimittaa lisää otoksia mahdollisimman pian.

Kyseessä on henkilöauton etuistuimeen kiinni kasvanut olento, joka pystyy tilapäisesti irtautumaan istuimesta peräpäästään erittyvän voiteluöljyn avulla. Otus näivettyy helposti ilman autoaan. Auton ulkopuolella se kykenee liikkumaan omin jaloin enintään kolme metriä.

Olennon jäljille pääsi vantaalainen lintubongari Keijo Porrasperä, joka kuuli lohjalaisen hampurilaisbaarin lähistölle pysäköidystä Toyotasta itkua. Kurkatessaan sisälle autoon hän näki ratin takana noin 30-vuotiasta miestä muistuttaneen lippahattupäisen olennon, joka parkui vuolaasti ja räpläsi samalla puhelintaan.

”Vollotuksen lomassa hän sopersi, että hampurilaisbaariin on kymmenen metrin matka ja että hän nääntyy, koska ei saa autoaan aivan oven viereen”, Porrasperä kertoo.

Aluksi Porrasperä luuli, että kyseessä on mutantti tai ainutlaatuinen yksilö. Mutta pian kävi ilmi, että olento oli lähettänyt epätoivoisesta tilanteestaan viestejä sekä paikallislehden tekstaripalstalle että Facebookin keskusteluryhmiin. Muutamassa minuutissa hän oli kerännyt satoja tsemppaus- ja tykkäysviestejä.

”Silloin tajusin, että kyseessä on laajempi populaatio. Oli jopa liikuttavaa nähdä, miten lämminhenkisesti ja yksituumaisesti lajiyhteisö puolusti hätään joutunutta jäsentään”, Porrasperä kertoo.

Alustavasti homo automobilicuksen perimästä on löydetty sekä ihmisen että Toyotan dna:ta. Porrasperä pitää mahdollisena, että olento pystyisi lisääntymään myös Mazdan, Nissanin ja Opelin kanssa.

”Audi ja BMW olisivat tieteellisiä sensaatioita. Mutta on vain ajan kysymys, koska nekin löytyvät. Espoon Länsiväylältä on jo saatu useita luotettavankuuloisia havaintoja.”

Homo automobilicuksella on useita luontaisia vihollisia. Lajia uhkaavat joukkoliikenne, maksulliset parkkipaikat, pyörätiet ja ennen kaikkea kävelykadut.

”Tarvitaan laajoja suojelualueita. Kaupunkien pitäisi perustaa lajille sopivia ekologisia lokeroita, drive in -vyöhykkeitä, joissa asiointia varten ei tarvitsisi nousta autosta ollenkaan. Esimerkiksi automarketteja, joiden hyllyjen väliin voi ajaa autolla. Siten kanta saataisiin vakaalle pohjalle”, Porrasperä arvioi.

Teksti: Erkki Nuolukivi, maakuntakirjeenvaihtaja


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet