Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Espoossa havaittiin peruspäivärahalainen

Raportoi 18.05.2017 13.05 Muut kohkaukset, Ongelmat, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Silminnäkijähavaintojen mukaan peruspäivärahalainen lähti viipottamaan Leppävaaran asemalta kovaa vauhtia kohti Kauniaisten suunnan suojaisampaa maastoa. Juha Sipilän (kesk.) hallituksen joukkojen on tarkoitus lähteä jäljestämään peruspäivärahalaista huomenna aamun valjetessa.

Miehellä kiikari kaulassaan ja kaukoputki jalustalla.

Hallituksen etujoukot aloittivat peruspäivärahalaisen jäljestämisen jo tänään, vaikka varsinaiseen jahtiin päästäänkin vasta huomenaamulla.

Hallituksen tähänastisten toimien jälkeen Suomessa pesii enää noin 40 000 peruspäivärahalaista. Yksikään niistä ei ole perheellinen.

Perheellisyyden estävät jatkuva piileksiminen ja paikkakunnan pakollinen vaihtaminen vähintään viikon välein, muuten kiinnijäämisen riski kasvaa liian suureksi. Peruspäivärahalaisten lähisukulaisia Suomessa sen sijaan on satoja tuhansia, kun entisiä peruspäivärahalaisia on pakkosiirretty toisten nimikkeiden alle. Useimmat heistä ovat ”aktivoituja”, ”0-palkkalaisia” tai ylipäänsä “työmarkkinatukilaisia”.

Peruspäivärahalaiset on hyvin kadehdittu laji, koska sen ei tarvitse toteuttaa hallituksen ”aktivoiduille” ja ”0-palkkalaisille” määräämiä kostotoimenpiteitä, kuten istumista aktivointileireillä, joilla opetellaan tervehtimistä.

Hallitus metsästää peruspäivärahalaisia kaikin mahdollisin toimin, koska he ovat yhdessä 169 000 ansiopäivärahan ja 207 000 työmarkkinatuen saajan kanssa olleet kykenemättömiä täyttämään 58 000 jatkuvasti avoinna olevaa osa-aikaisen puhelinmyyjän paikkaa.

Yritykset ovat alkaneet karsastaa kaikkia päivärahalaisia, koska niille saapuu tuhansia turhia työhakemuksia päivässä. Yritykset pyrkivätkin jäljittämään kaikkien perus- ja muiden päivärahalaisten ip-osoitteet, jotta aikaa vievät sähköpostit kyettäisiin karsimaan jo palvelimelta ennen käsittelyä.

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtaja

Aiheesta muualla:
IS 18.5.2017: Työttömät palkatta töihin yrityksiin – hallitus esittää kokeilua
Eduskunta: Hallituksen esitys HE 51/2017 vp laiksi julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden alueellista tarjoamista ja työelämäkokeilua koskevasta kokeilusta
Kela 20.4.2017: Suomen työttömyysturvaetuuksien kuukausitilasto maaliskuussa 2017


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet