Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Ravintola palveli lapsiperhettä äitienpäivälounaalla

Raportoi 15.05.2017 13.05 Muut kohkaukset, Ruoka, juoma, meno muu, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

”Aistin heti saapuessamme lähes täyden ravintolan ovelle, että kaikki ei ollut kohdallaan”, kertoi järkyttyneen nelihenkisen ruokakunnan äiti Pirkko-Liisa Suominen-Svensson.

lautasella pihviä, lasissa viiniä

Hymyilevä tarjoilija toi pihvit ja ruokajuomat perheen pöytään joutuisasti ja oikeanlämpöisinä.

“Täysin vastoin odotuksiamme hymyilevä tarjoilija kiiruhti luoksemme, toivotti meidät tervetulleeksi ja antoi meille pöydän, joka oli ehditty kattaa uudelleen. Kysyipä vielä, olisimmeko halunneet mieluummin istua leikkipaikan lähellä”, Suominen-Svensson kertoo.

Jos yllätykset olisivat jääneet tähän, olisi perhe ehkä ohittanut tapauksen yksittäisenä ilmiönä. Mutta jatkoa seurasi. Tarjoilija oli heti ja pyytämättä ojentanut kaikille omat ruokalistat ja selostanut pääpiirteissään buffet-vaihtoehdot. Samalla hän oli ottanut juomatilaukset sekä tuonut, jälleen täysin ilman erillistä pyyntöä, lämmintä leipää pöytään.

Kun juomat olivat tulleet nopeasti ja kerralla oikein, oli tilanne sen verran hälyttävä, että perheen isä Pekka Svensson oli käynyt ulko-ovella kyltistä varmistamassa, että he varmasti istuivat kotimaisessa ketjuravintolassa.

”Me kun emme missään mamukeittoloissa syö”, Svensson ilmoitti.

“Kerrankin Thaimaassa kun oltiin ulkona päivällisellä ja otin salaattia ja majoneesia, niin tulin hirveän kipeäksi. Vaikka se oli McDonalds. Ainakin logon mukaan.”

Perheen pään kertoman mukaan äitienpäiväateria oli päättynyt samoissa merkeissä kuin se oli alkanutkin, oudosti. Tarjoilija oli saapunut pääruoan jälkeen ja onnistunut myymään kaikille jälkiruoat ja vanhemmille lisäksi erikoiskahvit. Olipa tuonut herra Svenssonin järkytykseensä tilaaman konjakinkin ja jälleen kaikki oikeille asiakkaille.

Lasku tuli kuulemma nopeasti ja oikein, vaikka sitä oli pyydetty eri tarjoilijalta. Perheen omalla tarjoilijalla oli ollut jopa pankkikorttilaite valmiiksi mukana.

”Kalliiksi tämä tämmöinen tulee”, Svensson puhisi, yleensähän ravintolassa kaikki kestää niin pitkään, että jälkiruokaa ei enää kukaan halua odottaa”.

Kuitti toimi lopulta johtolankana oudon palvelutapauksen alkusyyn aprikoinnissa. Perhettä sujuvalla suomenkielellä palvelleen tarjoilijan nimi oli selvästi erimaalainen.

”Niin monta konsonanttia peräkkäin, että varmasti tuli ainakin Puolasta ellei vieläkin pidempää”, Pekka Svensson arvioi ja kyseli, mihin voi tehdä ilmiannon luvattomasta maahanmuuttoepäilystä.

Pirkko-Liisa Suominen-Svensson suunnitteli soittavansa ravintolan toiminnasta varmuuden vuoksi ainakin AVIin, ELYyn ja ALKOon sekä SUPOlle.

“Vielä pöydästä noustessamme tarjoilija rupesi kyselemään, että tilataanko taksi, vaikka me olemme jo vuosia käyttäneet aina yhden Abun kyytejä, kun se tykkää niin kovasti ajaa ja ottaa vain kympin keikasta, josta tavallinen taksi vaatisi sunnuntaina ainakin 25 euroa.”

Teksti: Jalmari Aalto, maakuntakirjeenvaihtaja


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet