Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Hallitus aikoo poistaa työttömyyden kokonaan

Raportoi 15.05.2017 10.05 Kehitystoiminta, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Työttömien viikoittaisten työhakemusten vastaanottokeskus voisi ensi alkuun työllistää lähes 300 000 virkailijaa.

1960-luvun scania-kuorma-auto

Vilho Rämän mukaan jo pelkästään paperille printattujen työhakemusten kuljetus riittäisi täyttämään maamme kaikkien kuorma-autojen lavat useiksi kuukausiksi joka vuosi.

Työ- ja elinkeinoministeriön ylimääräisen alivaltiosihteerin Vilho Rämän mukaan hätkähdyttävään lukuun on päädytty analysoimalla työttömien aktivointitoimia ja niiden kerrannaisvaikutuksia.

“On esitetty epäilyksiä, että kaikki työttömät eivät hakisi töitä tosissaan, vaan että osa hakemuksista olisi valetyöhakemuksia. Tähän on syytä suhtautua äärimmäisen vakavasti, kuten toki kaikkeen siihen, mitä iltapäivälehtien lööpeissä ja internetissä lukee”, Rämä toteaa.

“Tampereen yliopiston filosofian maisterit ovat tiettävästi teettäneet ohjelmiston, joka suoltaa työhakemuksia napin painalluksella. Ja vastauksena tähän suurimmat rekrytointiyritykset ovat yhdessä muutaman it-talon kanssa jo aikeissa perustaa valehakemuksille oman valevastaanottoprosessin.”

Vasta paperihakemukset
kertovat tositarkoituksen

”Pahimmillaan hakemusten digitalisaatio johtaa siihen, että valehakemuksia masinoidaan käsin koskematta, kenties vain silmää räpäyttämällä. Ja sitten ne käsitellään automaattisesti valetyöpaikkojen valevastaanottoprosessissa. Siis ilman, että kenenkään tarvitsee nousta sohvalta tai polvistua työkkärissä. Jotain rotia tähän on saatava”, Rämä kiteyttää.

Jotta prosessi saataisiin nopeasti kontrolliin, Rämän johtama kansallinen kilpailukyykytystyöryhmä esittää, että kaikki työhakemukset tulee jatkossa tulostaa paperille sekä varustaa hakijan omakätisellä allekirjoituksella, jonka vahvistaa julkinen notaari tai kaksi täysi-ikäistä henkilöä, joista vähintään toisen pitää olla töissä.

Lopuksi hakemus tulee toimittaa postitse Pohjois-Pohjanmaalle perustettavaan työhakemusten vastaanottokeskukseen. Lähettäjä maksaa postikulut.

Jotta Kela ehtisi käsitellä kilpailukyykytettävien etuisuudet ja toimeentuloavustushakemukset maksimissaan vuoden sisällä, keskukseen tarvittaisiin 30 000 työntekijää. Jos ja kun etuuspäätösten vasteaikaa halutaan lyhentää kuukauteen, mikä on oppositiopuolueiden tavoite, tarkoittaa tämä noin 300 000 työntekijän rekrytointia vastaanottokeskukseen.

Täystyöllisyyteen vielä
ennen eduskuntavaaleja

Rämän mukaan tarvittava työvoima voidaan löytää pääosin työttömien joukosta, joita tilastokeskuksen mukaan on tällä hetkellä 270 000. Rämä onkin enemmän huolissaan työvoimapulan ja harjaantumisprosessin mahdollisesti aiheuttamista viiveistä Kelan maksatusprosessissa.

”Osa niistä lusmuist… työttömistä varmasti kieltäytyy tästäkin työstä, mutta alkukankeudet kuitenkin on tehty voitettaviksi ja lopussa järki seisoo”, hän toteaa.

Rämä uskoo täystyöllisyyden olevan totta Suomessa jo kuluvan vaalikauden lopulla.

”Tarvittaessa kausityövoimaa voidaan löytää myös Filippiineiltä ja Thaimaasta, etenkin jos marjavuosi on huono.”

Rämän mukaan hän on jo informoinut Nobel-komiteaa ja YK:n työjärjestöä tästä talous- ja yhteiskuntatieteellisestä innovaatiostaan.

Teksti: Jalmari Aalto, maakuntakirjeenvaihtaja


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet