Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Facebook kieltää takatalvikuvat

Raportoi 10.05.2017 21.05 Kulttuuri, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Teknologia, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Harvinaisen monet peräkkäiset lumi-, räntä- ja raekuurot ovat saattaneet Facebookin tallennuskapasiteetin äärirajoilleen.

lunta satelee lehdettömien koivujen edessä

Suomen Facebook-asiamies Raimo Virtanen korostaa, että illalla pääkaupunkiseudulle osunut lumisade voi kaataa useitakin palvelimia, jos käyttäjät julkaisevat takatalvipäivityksiään entiseen tapaan.

Jo kolmatta viikkoa Facebookiin on tallennettu Pohjoismaisista kaupungeista ja taajamista kymmeniä miljoonia aivan samalta näyttäviä kuvia ja videoita maahan, puuhun, pellolle, puutarhatuolille, auton tuulilasille, laiturille tai bikinirajan päälle sataneesta lumesta.

”Harkitsemme toisiaan muistuttavien kuvien poistoa varotoimena tallennustilan vapauttamiseksi. Olemme rakentamassa 1,5 miljardilla dollarilla uutta datakeskusta, joten vuoden 2018 takatalvikuvat saadaan toki taas julkaistuiksi”, kertoo Suomen Facebookin asiamies Raimo Virtanen.

“Tämän siirtymäkauden aikana jätämme palveluumme yhden kuvan lumihiutaleista ja pihanurmesta, sen voi sitten linkittää omaan takatalvenpäivittelypäivitykseensä.”

Tarve levytilan vapauttamiseen on akuutti juuri datakeskusmuutosten vuoksi.

”Harkitsemme myös samankaltaisten kissa- ja koirakuvien poistamista. Laittaisimme yhden kaukaa otetun kuvan karvapallosta ja sen voisivat sitten kissojen ja koirien omistajat linkata päivityksiinsä”, Virtanen jatkaa.

”Luultavasti jo viikonlopun huoltoikkunan ensimmäisen tunnin aikana tärähtää 300 000 teratavua toukokuisia lumihiutaleita bittiavaruuteen, jos meidän kaikkien toive käy toteen. Ja niitä juhannuksen lämpömittari- tai räntäkuurokuvia ei sitten kannata edes yrittää tyrkyttää Facebookiin, ne suodatetaan heti pois ja läpsäistään kuukauden käyttökielto päälle.”

Epäilyttävästi takatalvikuvalta näyttävästä otoksesta voi piakkoin ilmoittaa Facebookin valvomoon kuvien ylälaitaan ilmestyvällä “too many season’s greetings” -painikkeella.

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet