Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri, Teknologia , Uusimmat

Facebook kieltää takatalvikuvat

Harvinaisen monet peräkkäiset lumi-, räntä- ja raekuurot ovat saattaneet Facebookin tallennuskapasiteetin äärirajoilleen.

lunta satelee lehdettömien koivujen edessä
Suomen Facebook-asiamies Raimo Virtanen korostaa, että illalla pääkaupunkiseudulle osunut lumisade voi kaataa useitakin palvelimia, jos käyttäjät julkaisevat takatalvipäivityksiään entiseen tapaan.

Jo kolmatta viikkoa Facebookiin on tallennettu Pohjoismaisista kaupungeista ja taajamista kymmeniä miljoonia aivan samalta näyttäviä kuvia ja videoita maahan, puuhun, pellolle, puutarhatuolille, auton tuulilasille, laiturille tai bikinirajan päälle sataneesta lumesta.

”Harkitsemme toisiaan muistuttavien kuvien poistoa varotoimena tallennustilan vapauttamiseksi. Olemme rakentamassa 1,5 miljardilla dollarilla uutta datakeskusta, joten vuoden 2018 takatalvikuvat saadaan toki taas julkaistuiksi”, kertoo Suomen Facebookin asiamies Raimo Virtanen.

“Tämän siirtymäkauden aikana jätämme palveluumme yhden kuvan lumihiutaleista ja pihanurmesta, sen voi sitten linkittää omaan takatalvenpäivittelypäivitykseensä.”

Tarve levytilan vapauttamiseen on akuutti juuri datakeskusmuutosten vuoksi.

”Harkitsemme myös samankaltaisten kissa- ja koirakuvien poistamista. Laittaisimme yhden kaukaa otetun kuvan karvapallosta ja sen voisivat sitten kissojen ja koirien omistajat linkata päivityksiinsä”, Virtanen jatkaa.

”Luultavasti jo viikonlopun huoltoikkunan ensimmäisen tunnin aikana tärähtää 300 000 teratavua toukokuisia lumihiutaleita bittiavaruuteen, jos meidän kaikkien toive käy toteen. Ja niitä juhannuksen lämpömittari- tai räntäkuurokuvia ei sitten kannata edes yrittää tyrkyttää Facebookiin, ne suodatetaan heti pois ja läpsäistään kuukauden käyttökielto päälle.”

Epäilyttävästi takatalvikuvalta näyttävästä otoksesta voi piakkoin ilmoittaa Facebookin valvomoon kuvien ylälaitaan ilmestyvällä “too many season’s greetings” -painikkeella.

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.