Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Junista luopuminen tehostaa Länsimetroa

Raportoi 09.05.2017 09.05 Liikenne, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Jos Länsimetro toteutetaan ilman metrojunia, Espoo saa sijoitetuksi radan tunneleihin muiden muassa kahdeksantoista homekoulun oppilaat, hiihtoputken ja osan Länsiväylän henkilöautoista.

kaksi metrojunaa kohtaa Vuosaaren metrosillalla, joka ylittää Vartiokylänlahden

Mikäli myös itäisen Helsingin metrotunnelit ja -sillat otettaisiin autoilu-, pyöräily- ja hiihtokäyttöön, pääväylien jonot voisivat vähentyä ja asukkaiden kunto kohentua. Kuvassamme Vuosaaren metrosilta.

Uusiokäytön vaatimien muutostöiden talousarvio on noin kaksi miljardia euroa. Nimettömänä pysyttelevän virkamieslähteen mukaan rahoitus on jo lähes ratkaistu.

“Kaikki onnistuu, mikäli Fennovoima saadaan mukaan hankkeeseen. Heillä on huutava pula ydinjäteluolista ja meillä taas vapaata tilaa metroasemien käyttämättä jäävillä laitureilla. Selkeä win-win-tilanne”, virkamies iloitsee.

Tunneleihin homekouluja
ja hiihtoputki

Kuntavaalien aikana selvisi, että Espoossa on monia tarpeita, esimerkiksi homekoulujen korjaaminen. Länsimetro voi tuoda ratkaisun ongelmaan.

“Tilojahan metrolle on tehty paljonkin, eikä niitä mihinkään käytetä. Muokkaamme ne nyt opetukseen soveltuviksi tiloiksi.”

Leudot talvet vaikeuttavat Espoon latuverkoston ylläpitoa. Siksi Keilaniemen ja Kivenlahden väliselle radalle rakennetaan hiihtotunneli.

“Näin Espoo on omalta osaltaan varautunut ilmastonmuutokseen, ja voimme huoleti jatkaa päristelyä nykyisellä kasvu-urallamme.”

Tilaa myös polkupyörille
ja henkilöautoille

Tunneliladun viereen tehdään pyörätie.

“Johonkinhan ne kaupunkipyörätkin pitää saada pois autoilijoiden tieltä.”

Metrotunneleiden uusiokäyttö voi auttaa vähentämään ruuhka-aikojen henkilöautojonoja, etenkin mikäli toinen raide asvaltoidaan.

“Aamuisin raiteella saisi ajaa kohti Helsinkiä ja kello 15.00 alkaen taas takaisin kohti Espoota.”

“Tiedän, että nämä ajatukset ovat ennenkuulumattomia. Julkishallinnossa on ollut tapana ostaa se, mitä alunperin sovittiin, vaikka speksi ei olisi vastannut tarpeita,” virkamieslähteemme kertoo.

Teksti: Kukka Hattunen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Aiheesta muualla:
YLE 5.5.2017 Länsimetro myöhästyy jälleen – Metroliikenne voisi alkaa aikaisintaan syyskuussa
HS 30.1.2017 Homekouluista tuli Espoossa kuuma kuntavaaliteema – ”Kyllä pitää etsiä syylliset”
HSL 18.1.2017 Kaupunkipyörien pilottikokeilu Espooseen
HSL: Tulevat reitit – Katso, muuttuuko reittisi


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , , , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet