Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Mies asensi kattovalaisimen

Raportoi 02.05.2017 12.05 Asuminen, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Alle neljässä tunnissa ja alle kymmentä työkalua käyttäen asennettu kattovalaisin kerää epäuskoisia katseita itähelsinkiläisen miehen kotona.

valaisin on kiinni katossa

Janne Peltolaisen mukaan hänen lamppuasennuksestaan puuttuu enää johtoja suojaava kupu, jonka voinee leikata vaikkapa sopivankokoisesta jugurttipurkista.

“Kun olin julkaissut kuvan eteiseni uudesta kattolampusta Facebookissa, ovikello alkoi välittömästi soida”, Janne Peltolainen, 54, kertoo.

“Pelkän kuvan perusteella kukaan ei kyennyt uskomaan, että hypermarketista ostettu uusi valaisin on mahdollista saada kytketyksi ilman sähkömiestä ja rakennusalan koulutusta.”

Peltolainen oli ostanut kolmen spotin kattokohdevalaisimensa juuri ennen vappuviikonloppua.

“Koska valaisimen kiinnikkeen keskellä ollut reikä oli liian pieni katossa olleeseen koukkuun ja koska kiinnikkeen muut reiät olisivat vaatineet koukun aluslevyn irrottamista ja uusia reikiä katon betoniin tai ainakin johtojen jatkamista ja kiinnitystä etäämmälle kattokoukusta, luovuin käyttöohjeen mukaisesta asennuksesta heti.”

lamppukoukku, johon valaisinta ei voi kiinnittää

Valaisimen kiinnittäminen suoraan lamppukoukkuun oli mahdotonta.

Kahdessa tunnissa Peltolainen onnistui löytämään miljoonalaatikostaan silmukkaruuvin, joka sopi sekä lamppukoukkuun että kiinnikkeen reikään. Hämmästyksekseen hän löysi myös silmukkaruuviin sopineen siipimutterin.

“Sitten tarvittiin enää rautasaha ja ruuvipenkki, jotta sain silmukkaruuvin lyhennetyksi sopivan mittaiseksi. Silmukan alle sijoitin pari pientä vanerinpalaa, jotta lampun kiinnike olisi pysynyt ruuvissa vaakasuorassa”, Peltolainen sanoo.

“Vielä kaksi johdonpätkää – ne leikkasin vanhasta rikkoutuneesta kattolampusta – ja yksi uusi sähkösokeripala, jotta sain katon johtoihin muutaman sentin lisää pituutta. Ilman pidennystä niitä ei olisi saanut kytketyksi valaisimen omaan sokeripalaan, vaikka asennustyötä olisi ryydittänyt kaikilla maailman kirosanoilla.”

silmukkaruuvi sopii lamppukoukkuun

Työkalupakin pohjalla lojunut silmukkaruuvi ja siipimutteri sekä kaksi vanerinpalaa auttoivat Peltolaista tuunaamaan valaisimen kiinnikettä siten, että sitä saattoi käyttää valaisimen kiinnittämiseen.

Peltolaisen sukulaiset, tuttavat, ystävät ja kylänmiehet ja -naiset ovat tarjonneet hänelle jo useita satoja lampunasennuskeikkoja, mutta hän on kieltäytynyt jokaisesta työuupumukseen vedoten. Peltolaiselle on tarjottu myös kuutta miljoonaa euroa, jotta hän vaikenisi kokemuksistaan.

“Ei voi olla niin, että kuka vaan tuosta vaan asentelee lamppuja kattoon, vaikka lukuisat yritykset tekevät kaikkensa, jotteivät etenkään Pohjoismaissa myytävät uusinta teknologiaa edustavat valaisimet olisi millään tavalla yhteensopivia alueen perinteisten käytäntöjen kanssa”, arvioi Brysselistä tavoittamamme Euroopan sähköasennusliikkeiden keskuskomitean korkeimman neuvoston puhemiehistön päälobbaaja Jean-Michel Aula.

“Niin, ja saako maadoitusliitännällä varustetun kolmijohtoisen kattolampun asentaa tilaan, jonka kattokytkennässä on vain kaksi johtoa, kysynpä vaan”, toteaa oman asuntonsa hämärästä eteisestä rappukäytävään kurkistava Peltolaisen naapuri.

Aiheesta muualla:
Sähköturvallisuuden edistämiskeskus: Valaisimen asennus


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet