Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Hallitus kaavailee kansanedustajille aktivointimallia

Raportoi 26.04.2017 15.04 Muut kohkaukset, Politiikka, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Juha Sipilän (kesk.) hallitus kaavailee kansanedustajille aktivointimallia, jossa neljän viikon tarkastelujaksolla kansanedustajan olisi oltava läsnä yhteensä 18 tuntia valiokunta- tai täysistunnoissa.

nainen työntää lastenvaunuja kadulla ja Juha Sipilä on menemäisillään kahvilan ovesta sisälle

Arkistokuvamme ei liity tapaukseen, vaikka siinäkin on meneillään tilanne, jossa sattumanvarainen kansa (vasemmalla) olisi saattanut aktivoida sattumanvaraista kansanedustajaa, tässä tapauksessa pääministeriä.

Mikäli kansanedustaja ei yllä tavoitteeseen, niin hän menettää eduskunnan saunan käyttöoikeuden viikoksi. Alle kymmenen tuntia istunnoissa viihtyville edustajille kaavaillaan äänestäjien kohtaamista tunnin verran illassa tai Ylen Kansanradion puhelinvastaajana toimimista kerran viikossa.

Alle viiden tunnin istuntoaktiivisuudella pääsee äänestysnappi-harjoitteluun, jossa eduskuntaryhmän puheenjohtaja kertoo, mitä nappia kansanedustajan pitää painaa ja kansanedustaja sitten painaa sitä. Tätä aktivointia olisi kansanedustajille tarjolla tunti viikossa.

Hallitus pohti eilen päättyneessä puoliväliriihessään myös hallituksen aktivointimallia, mutta päätyi siihen, että se on hyvinkin leikattavissa pois, jotta hallituksen leikkaustavoitteet täyttyvät ja ainahan päätöksen voi myös perua, jos se on perustuslain vastainen. Samalla hallitus päätti leikata yritystukien leikkaukset pois, koska pitäähän kavereit… eikun yrittämistä tukea myötä- ja vastamäessä.

Hallituksen kaksivuotiset herkeämättömät ponnistelut työllisyyden parantamiseksi alkavat näkyä selvästi: jo puoliväliriihen kestäessä hallitus onnistui luomaan kolme uutta työpaikkaa. Ensisijaisesti näitä kolmea ministerinpaikkaa tarjotaan niille, joilla jo on töitä.

Puoliväliriihessä oltiin myös syvästi huolestuneita kansanedustajien kesä-, talvi- ja vaalilomista, jotka median viljelemien mielipiteiden mukaan ovat ylipitkiä. Hallitus päätyi kuitenkin siihen, että lomiin ei ennätetä puuttua ennen kesäloman käynnistymistä tai sen jälkeen, koska joulutauko alkaa sen verran varhain ja sitten ei voidakaan enää tehdä oikein mitään, koska vuoden 2019 eduskuntavaalit ovat jo ovella.

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 26.4.2017: Päivähoitomaksuja alennetaan, huoltajakorotus opintotukeen – katso lista, miten hallituksen päätökset muuttavat arkeasi
Yle 25.4.2017: Tässä hallituksen puolivälitoimet: 100 miljoonaa turvallisuuteen ja päivähoitomaksujen alentamiseen


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet