Press "Enter" to skip to content

Politiikka , Uusimmat

Hallitus kaavailee kansanedustajille aktivointimallia

Juha Sipilän (kesk.) hallitus kaavailee kansanedustajille aktivointimallia, jossa neljän viikon tarkastelujaksolla kansanedustajan olisi oltava läsnä yhteensä 18 tuntia valiokunta- tai täysistunnoissa.

nainen työntää lastenvaunuja kadulla ja Juha Sipilä on menemäisillään kahvilan ovesta sisälle
Arkistokuvamme ei liity tapaukseen, vaikka siinäkin on meneillään tilanne, jossa sattumanvarainen kansa (vasemmalla) olisi saattanut aktivoida sattumanvaraista kansanedustajaa, tässä tapauksessa pääministeriä.

Mikäli kansanedustaja ei yllä tavoitteeseen, niin hän menettää eduskunnan saunan käyttöoikeuden viikoksi. Alle kymmenen tuntia istunnoissa viihtyville edustajille kaavaillaan äänestäjien kohtaamista tunnin verran illassa tai Ylen Kansanradion puhelinvastaajana toimimista kerran viikossa.

Alle viiden tunnin istuntoaktiivisuudella pääsee äänestysnappi-harjoitteluun, jossa eduskuntaryhmän puheenjohtaja kertoo, mitä nappia kansanedustajan pitää painaa ja kansanedustaja sitten painaa sitä. Tätä aktivointia olisi kansanedustajille tarjolla tunti viikossa.

Hallitus pohti eilen päättyneessä puoliväliriihessään myös hallituksen aktivointimallia, mutta päätyi siihen, että se on hyvinkin leikattavissa pois, jotta hallituksen leikkaustavoitteet täyttyvät ja ainahan päätöksen voi myös perua, jos se on perustuslain vastainen. Samalla hallitus päätti leikata yritystukien leikkaukset pois, koska pitäähän kavereit… eikun yrittämistä tukea myötä- ja vastamäessä.

Hallituksen kaksivuotiset herkeämättömät ponnistelut työllisyyden parantamiseksi alkavat näkyä selvästi: jo puoliväliriihen kestäessä hallitus onnistui luomaan kolme uutta työpaikkaa. Ensisijaisesti näitä kolmea ministerinpaikkaa tarjotaan niille, joilla jo on töitä.

Puoliväliriihessä oltiin myös syvästi huolestuneita kansanedustajien kesä-, talvi- ja vaalilomista, jotka median viljelemien mielipiteiden mukaan ovat ylipitkiä. Hallitus päätyi kuitenkin siihen, että lomiin ei ennätetä puuttua ennen kesäloman käynnistymistä tai sen jälkeen, koska joulutauko alkaa sen verran varhain ja sitten ei voidakaan enää tehdä oikein mitään, koska vuoden 2019 eduskuntavaalit ovat jo ovella.

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 26.4.2017: Päivähoitomaksuja alennetaan, huoltajakorotus opintotukeen – katso lista, miten hallituksen päätökset muuttavat arkeasi
Yle 25.4.2017: Tässä hallituksen puolivälitoimet: 100 miljoonaa turvallisuuteen ja päivähoitomaksujen alentamiseen


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2018 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.