Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Teekkarit haluavat haalarikamerat käyttöön

Teekkarit harkitsevat haalareihin tai tupsulakkiin liitettävien kameroiden pysyvää käyttöönottoa. Kameroiden laajamittainen käyttö voisi olla mahdollista vapun 2018 loppupuolella.

affamaticin kamera kuminauhalla kiinni yo-lakissa
Teuvo Viitalainen valmisti ensimmäisen haalarikameran prototyypin heti ylioppilaskeväänään vuonna 1978, vaikka hänellä ei vielä ollutkaan haalareita tai teekkarilakkia.

Otaniemen Servin Maijan tien loppupäässä kokoontunut työryhmä pitää haalarikameroiden hyötyjä kiistattomina. Tällä hetkellä Espoossa asuvilla teekkareilla on koekäytössä 30 tupsulakkiin integroitua kypäräkameraa.

Soluhuoneestaan Jämeräntaipaleelta tavoitettu työryhmän puheenjohtaja, ikiteekkari Teuvo Viitalainen, 58, sanoo, että haalarikameroiden odotetaan parantavan teekkarielämän tuottavuutta ja laatua.

“Kameroiden on jo todettu vähentävän teekkarivitsien vähättelyä sekä lisäävän teekkareiden mahdollisuuksia löytää vappuna takaisin kotiin, videolta kun voi tarkistaa oman siihenastisen kulkureittinsä. Mikäli tallennuskapasiteettia on puolenkin vuoden verran, niin on todennäköistä, että oma kämppä näkyy videolla jossakin vaiheessa”, Viitalainen sanoo.

“Tärkeää on, että kamera kytkeytyy päälle aina kun teekkari vetää haalarit ylleen. Teknologian kehitys mahdollistaisi näillä lumilla jo sen, että esimerkiksi älypuhelin, tupsulakki ja haalarikamera voitaisiin yhdistää yhdeksi laitteeksi, jolloin jopa jokaisella kentällä toimivalla teekkarilla voisi olla kamera käytössään.”

“Mikäli haalarikamerasta on suora striimiyhteys LinkedIniin, mahdollinen työnantajakin voi tehdä rekrytointinsa jo kuvauksen kestäessä”, Viitalainen korostaa.

Haalarikameroiden käyttöönoton aikataulu määräytyy Otaniemen konepaja- ja hienomekaniikkakillan saunailtojen aikataulujen mukaan. Käyttöönotto olisi Viitalaisen tietojen mukaan mahdollista aikaisintaan ensi vuoden vapun loppupuolella.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 25.4.2017: Poliisi haluaa haalarikamerat käyttöön ensi vuoden loppupuolella – videoiden asiallinen käsittely valvontaan


© 2018 Pohjoisnapa-tuotanto & Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisesi internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun ja toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojakäytäntömme, vaikka kyllä sateensuojakäytäntö maassamme on ainakin takavuosina ollut aavistuksen mielenkiintoisempi, semminkin kun siihen on voinut ja voi edelleen itse vaikuttaa.