Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Teekkarit haluavat haalarikamerat käyttöön

Raportoi 25.04.2017 17.04 Muut kohkaukset, Opinnot ja koulutus, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Teekkarit harkitsevat haalareihin tai tupsulakkiin liitettävien kameroiden pysyvää käyttöönottoa. Kameroiden laajamittainen käyttö voisi olla mahdollista vapun 2018 loppupuolella.

affamaticin kamera kuminauhalla kiinni yo-lakissa

Teuvo Viitalainen valmisti ensimmäisen haalarikameran prototyypin heti ylioppilaskeväänään vuonna 1978, vaikka hänellä ei vielä ollutkaan haalareita tai teekkarilakkia.

Otaniemen Servin Maijan tien loppupäässä kokoontunut työryhmä pitää haalarikameroiden hyötyjä kiistattomina. Tällä hetkellä Espoossa asuvilla teekkareilla on koekäytössä 30 tupsulakkiin integroitua kypäräkameraa.

Soluhuoneestaan Jämeräntaipaleelta tavoitettu työryhmän puheenjohtaja, ikiteekkari Teuvo Viitalainen, 58, sanoo, että haalarikameroiden odotetaan parantavan teekkarielämän tuottavuutta ja laatua.

“Kameroiden on jo todettu vähentävän teekkarivitsien vähättelyä sekä lisäävän teekkareiden mahdollisuuksia löytää vappuna takaisin kotiin, videolta kun voi tarkistaa oman siihenastisen kulkureittinsä. Mikäli tallennuskapasiteettia on puolenkin vuoden verran, niin on todennäköistä, että oma kämppä näkyy videolla jossakin vaiheessa”, Viitalainen sanoo.

“Tärkeää on, että kamera kytkeytyy päälle aina kun teekkari vetää haalarit ylleen. Teknologian kehitys mahdollistaisi näillä lumilla jo sen, että esimerkiksi älypuhelin, tupsulakki ja haalarikamera voitaisiin yhdistää yhdeksi laitteeksi, jolloin jopa jokaisella kentällä toimivalla teekkarilla voisi olla kamera käytössään.”

“Mikäli haalarikamerasta on suora striimiyhteys LinkedIniin, mahdollinen työnantajakin voi tehdä rekrytointinsa jo kuvauksen kestäessä”, Viitalainen korostaa.

Haalarikameroiden käyttöönoton aikataulu määräytyy Otaniemen konepaja- ja hienomekaniikkakillan saunailtojen aikataulujen mukaan. Käyttöönotto olisi Viitalaisen tietojen mukaan mahdollista aikaisintaan ensi vuoden vapun loppupuolella.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 25.4.2017: Poliisi haluaa haalarikamerat käyttöön ensi vuoden loppupuolella – videoiden asiallinen käsittely valvontaan


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet