Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Kunnanvaltuutettu aikoi toteuttaa vaalilupauksensa

Raportoi 20.04.2017 12.04 Kotimaa, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat

Tommosjärveläisen valtuutetun aikeet paljastuivat Itä-Suomen yliopiston Alavetelin toimipisteen sovelletun sosiaalipolitiikan ja hurmosliikkeiden tutkimuslaitoksen kehittämällä vaalitutkalla.

traktori ajaa punamallalla maalatun liiterin seinöässä olevan ilmoitustaulun ohitse

Tommosjärvisen lukijamme toimittamasta kuvasta käy selvästi ilmi, että epäilty oli aloittanut vaalilupaustensa levittämisen jo viime syksynä.

Vaalitutka käyttää lähtötietoinaan YLE:n, Helsingin Sanomien sekä paikallislehtien vaalikoneita, astronomista ja juliaanista kalenteria, tarokkikortteja, viiden päivän sääennustetta, taukohuoneen kahvinkeittimen poroja sekä iltapäivälehtien lööppien tekstianalyysiä. Asiasta kertoi laitoksen vt. yliassistentti Samuli M. Purunpää.

”Vaalitutka alkoi hälyttää jo muutama päivä ennen ennakkoäänestyksen alkua. Tyypillisesti vaaleissa annettujen ja toteutettujen vaalilupausten välinen korrelaatio on reippaasti negatiivinen, mikä tarkoittaa, että niitä ei juuri toteuteta. Tämä on mahdollistanut suomalaisessa konsensuspohjaisessa hallinnossa vakaan pohjan ja ennustettavuuden”, Purunpää toteaa.

”Mitä siitä tulisi, jos asioita yhtäkkiä ruvettaisiin joka vaalin jälkeen muuttamaan sen mukaan, mitä äänestäjille on luvattu? Kaaos tulisi”, Purunpää vastaa omaan kysymykseensä.

”Kyllähän jokainen tolkun ihminen ymmärtää, että todelliset päätökset tehdään ryhmäpäätöksinä mahdollisimman pienessä piirissä. Eikä venettä sovi keikuttaa.”

Kuntavaaleissa 38 ääntä saanut kantasuomalainen epäilty on saatettu poliisin huostaan. Hän oli tiettävästi ollut aikeissa toteuttaa lupauksensa, jonka mukaan yksi maahanmuuttaja olisi voitu työllistää Tommosjärven työvoimapulasta kärsivien pk-yritysten vientitehtävissä. Asiaa tutkitaan työvoimapoliittisena syrjintänä ja laittomana inhimillisyytenä.

Teksti: Jalmari Aalto, maakuntakirjeenvaihtaja


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet