Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Suojelupoliisi rekrytoi 1,5 miljoonaa työntekijää

Raportoi 19.04.2017 11.04 Aseet ja neuleet, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Mikäli eduskunta tyrmää tiedustelulakien muutoksen, suojelupoliisi sijoittaa jokaiseen suomalaiseen talouteen yhden työntekijänsä.

Tunteellisuutta: Mies, nainen, auto ja jakohihna.

Suojelupoliisin edustaja tekisi havaintoja puolisonsa mielipiteistä ja aikeista tavanomaisen arjen lomassa.

Työntekijän tehtävänä on tarkkailla taloudessa asuvien henkilöiden sähköpostia, kirjeitä, nettisurffailua, joulukortteja, mielipiteitä ja aikomuksia.

Rajat ylittävän sotilastiedustelun edistämiseksi työntekijöitä palkataan myöhemmin myös ulkomaisiin perheisiin.

Seuranta aloitetaan parisuhteista, jotka eivät vielä ole syntyneet. Suojelupoliisin edustajia sijoitetaan baareihin, tanssiravintoloihin ja seuranhakupalstoille, jotta he voivat hakeutua sinkkumiesten ja -naisten elämänkumppaneiksi.

“Sama menetelmä toimii eronneiden kanssa”, suojelupoliisissa työskentelevä tietolähteemme kertoi.

Valvonnan aloittaminen on vaikeinta pitkään kestäneissä avioliitoissa.

“Paljon on avioliittoja, jotka eivät pääty eroon. Tällöin joudumme rekrytoimaan jomman kumman puolisoista. Se voi olla hidasta, mutta palkkausjärjestelmäämme kuuluva työterveyshuolto, joka sisältää myös hammashoidon, helpottanee asian edistymistä.”

Henkilökunta raportoi seurannastaan viikoittaisissa palavereissa.

“Mikäli tarkkailtavan ajatuksissa havaitaan poikkeavuuksia, hänet kutsutaan puhutteluun toimistoomme sen selvittämiseksi, voimmeko jatkaa asian hoitoa molemminpuolisen yhteistyön merkeissä”, kertoo lähteemme, jolle tarjosimme viime yönä suklaanappeja ja halpaa konjakkia.

“En voi sille mitään. Jo lapsena pidin suklaanapeista ja täysi-ikäiseksi tultuani myös konjakista. Eikä näillä palkoilla mihinkään kalliiseen konjakkiin pääse tottumaan.”

Vaikka ehdimmekin aloittaa tämän jutun uteliaisuutta herättävällä otsikolla, tietolähteenpenteleemme äityi hieman ennen aamuviittä väittämään, että suojelupoliisin massarekrytoinnin toteutuminen on tässä vaiheessa epätodennäköistä, koska suurin osa tiedustelulakien muutoksista saataneen toteutetuksi.

“Muutokset ovat välttämättömiä, koska Suomi tuhoutuu ilman niitä.”

Tällä hetkellä enemmistö suomalaisista joutuu hoitamaan arkaluonteisten tiedustelutietojen luovuttamisen itsepalveluna Facebookin kautta.

Lue Uutissirkuksesta myös:
3.2.2015: Miehen epäillään aikoneen Keravan rautatieasemalla

Aiheesta muualla:
Yle 19.4.2017: Suojelupoliisi saamassa oikeudet verkkotiedusteluun: Suomi haluaa suojautua terrorismilta ja vakoilulta
HS 19.4.2017: Lakiluonnos toisi Supolle ja Puolustusvoimille uusia laajoja keinoja tiedusteluun: HS perkasi ehdotusten sisällön
HS 18.4.2017: Kirjeet auki ja salaisia vierailuja työpaikalle – Supolle ja Puolustusvoimille ehdotetaan uusia tiedustelukeinoja
Valtioneuvosto 19.4.2017: Siviilitiedustelulainsäädäntö. Siviilitiedustelulakityöryhmän mietintö (PDF)


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet