Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lapsiperhe saapui juhliin ajoissa

Raportoi 05.04.2017 11.04 Kehitystoiminta, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat

Espoolainen fyysikkoisä onnistui kehittämään laskentakaavan, jonka avulla lapsiperhe pystyy ennakoimaan ajankäyttönsä niin hyvin, että ehtii mihin tahansa ennalta sovittuna kellonaikana. Kaavan kehittäminen vaati lähes seitsemän vuoden tauottoman työn.

lapset puun alla, tyttö kiipeämäisillään puuhun, poika kävelee poispäin

Jos automatkalla tarvitaan ruoka- tai välipalatauko, paussin pituus on suoraan verrannollinen taukopaikan aktiviteettien määrään. Pallomeri tai kiipeilypuu lisää taukoon kulunutta aikaa.

“Isäni 80-vuotispäivät, veljeni häät, kaksi neuvolakäyntiä, kolme elokuvanäytäntöä ja yksi lastenkonsertti”, teoreettisen fysiikan tohtori Mika Korhonen näyttää viimeisten puolen vuoden kalenterimerkintöjään ylpeänä.

“Kaikkiin näihin ehdimme vaimoni ja kolmen lapseni kanssa täysin ajoissa.”

Ehtimistä auttaa Korhosen laskentakaava, jonka luomisen hän aloitti ensimmäisen lapsensa taaperoiässä. Kun perheeseen syntyi vielä kaksi lasta lisää, hän täydensi kaavaa uusilla muuttujilla.

Menneistä kokemuksista saa
luvut optimistiseen arvioon

Korhosen kaavaa käyttävien vanhempien täytyy ensin arvioida muutaman menneen kokemuksen perusteella, mikä on nopein aika, jossa perhe ehtii saada lähtövalmistelut tehdyksi.

“Tämä minuuttimäärä kerrotaan kahdella. Jokaista uhmaikäistä kohti lisätään vielä 10 minuuttia. Jos lapsia on enemmän kuin yksi, saatu tulos kerrotaan lapsiluvun mukaisesti luvulla 1,2, 1,3, 1,4 jne.

“Kokonaisaika T selviää, kun tuohon lopputulokseen lisätään matka-aika minuutteina”, Korhonen sanoo ja kirjoittaa saman vielä taululle kaavana:

T = k(2N + 10U) + A + pt

Kaavassa

k lapsilukukerroin eli lapsiluvun mukaisesti yhdellä lapsella 1,0, kahdella lapsella 1,2, kolmella 1,3 jne.

N kokemukseen tai optimistiseen arvioon perustuva nopein aika, jossa perhe voi päästä liikenteeseen. Jos lähtö on aamulla, niin N on pienin mahdollinen arvio siitä ajasta, joka kuluu heräämisestä siihen hetkeen, jolloin esim. autolla päästään pois kotipihasta.

U uhmaikäisten lapsien määrä
A matkaan kuluva aika
p pallomerikerroin
t taukojen määrä minuutteina (täytyy arvioida kokemusperäisesti, Korhosen suuntaa-antavat luvut: välipala ja vessakäynti liikenneasemalla 60 min, täysi ateria ja vessakäynti liikenneasemalla 90 min)

Korhonen huomauttaa, että tauot voivat lisätä matka-aikaa huomattavasti.

“Meidän perheen autoillessa taukoja on pakko pitää vähintään kerran puolessatoista tunnissa. Jos on tarkoitus syödä liikenneasemalla, tauon pituus on minimissään 90 min. Välipalatauko vie tunnin. Näitä laskiessa pitää vielä huomioida pallomerikerroin.”

Pallomerikerroin
on välttämätön

Korhosen mukaan pallomerikerrointa täytyy käyttää aina, jos ruokailutilassa on pallomeri tai jokin muu lapsen huomiota vangitseva asia.

“Normaalitapauksessa pallomerikerroin on 1,2. Tosin jos ainoa vapaa ruokapöytä on pallomeren vieressä, kerrointa on syytä nostaa vielä yhdellä tai kahdella kymmenyksellä. Tätä ei kuitenkaan pysty ennakoimaan.”

“Kaavan mukaan matkamme mummolaan välillä Helsinki – Lappeenranta kestäisi siis 470 minuuttia. Herääminen, aamupala ja autoon pääsy 182 minuuttia, ajomatka 180 minuuttia ja lisäksi yksi ruokatauko pallomeren kera 108 minuuttia. Yhteensä 7 tuntia 50 minuuttia. Ja täsmälleen näin se on empiiristen tutkimusteni ja osallistuvan havainnointini mukaan ollut viime aikoina”, Korhonen tiivistää.

“Matka-aika lyhenee pitemmillä reissuilla huomattavasti, jos voi käyttää henkilöauton sijasta junaa. Juna liikkuu, vaikka lapsi söisi tai kävisi vessassa. Ravintolavaunuissa ei myöskään ole pallomerta.”

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan Korhonen on vahva ehdokas seuraavan fysiikan Nobel-palkinnon saajaksi, jos palkinnosta päättävät henkilöt ovat sen verran kiireettömiä, että ehtivät havaita, että heillä on lapsia tai lastenlapsia.

Lue Uutissirkuksesta myös:
29.4.2013: Sisarukset oleskelivat sopuisasti keskenään


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet