Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Uusi 49,90 euron seteli vauhdittaa kassajonoja

Kassajonoissa seisovien asiakkaiden toivomuksesta Euroopan keskuspankki on ottanut tänään käyttöön 49,90 euron arvoisen setelin.

50 euron seteliä muistuttuva seteli, jonka arvo on 49,90
Kun setelin arvo on 49,90, sillä voi maksaa monia erikoisliikkeiden pikkuostoksia ilman että myyjältä kuluu aikaa vaihtorahan ojentamiseen.

“Seteli helpottaa tasarahalla maksamista koko euroalueella”, Uutissirkuksen lompakko- ja -pikkuraha-asiantuntija Uolevi Ahonen sanoo.

“Koko euroaikana yhdessäkään maanosan kaupassa ei ole havaittu yli 30 euron tuotteissa ainoatakaan johonkin muuhun kuin kymmenen senttiä vaille tasalukuun päättyvää hintaa.”

Suomessa uuden setelin käyttöönotto ei näy niin vahvasti kuin useimmissa muissa euromaissa, koska täällä vain noin joka neljäs asiakas suosii käteistä.

Eurosetelisarjan on tarkoitus täydentyä lähivuosina myös 99,90 ja 199,90 euron seteleillä, joita voi käyttää erityisesti erikoisliikkeiden pikkuostoksissa. 500 euron seteli poistuu kokonaan ensi vuoden alussa.

“Pitemmällä tähtäimellä kaikki eurosetelit poistetaan vähitellen kierrosta ja lopulta ne lakkaavat olemasta laillisia maksuvälineitä kunkin Euroopan maan palatessa omaan kansalliseen valuuttaansa”, Uolevi Ahonen arvioi.

Lue Uutissirkuksesta myös:
10.1.2013: Uusi 4,95 euron seteli aloittaa toisen setelisarjan


© 2018 Pohjoisnapa-tuotanto & Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisesi internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun ja toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojakäytäntömme, vaikka kyllä sateensuojakäytäntö maassamme on ainakin takavuosina ollut aavistuksen mielenkiintoisempi, semminkin kun siihen on voinut ja voi edelleen itse vaikuttaa.