Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Demokratiapalkinnon äänestysprosentti: 0,04

Raportoi 29.03.2017 10.03 Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Vain 1917 ihmistä osallistui äänestykseen 30. maaliskuuta jaettavan demokratiapalkinnon saajasta. Asia käy ilmi otakantaa.fi -nettisivuilta.

Puolitangossa on lippu

Äänestäjämäärän ja Suomen itsenäistymisvuoden välillä on hämmentävää yhtenevyyttä.

Palkinnon avulla pyritään lisäämään tietoa kansalaisyhteiskunnasta ja löytämään hyviä käytäntöjä aktiivisen kansalaisuuden tukemiseksi, kertoo valtioneuvosto.

Valtioneuvoston ja oikeusministeriön omien verkko- ja Facebook-sivujen lisäksi äänestysmahdollisuudesta on ollut tietoa demokratia.fi ja otakantaa.fi -palvelussa sekä mm. muutamien kaupunginosayhdistysten sivuilla.

Google-haun mukaan suurista lehtitaloista palkintoäänestyksen on maininnut vain Ilkka yhdessä pääkirjoituksessaan. Demokratiapalkinnon yhteistyökumppaneihin kuuluva Yleisradio ei ole kuluvana vuonna ennen äänestystä tai sen aikana julkaissut nettisivuillaan ainuttakaan asiasta kertonutta juttua. Äänestystä on käsitelty yhdessä Aamu-TV:n lähetyksessä.

Twitterissä tunniste #demokratiapalkinto esiintyi ennen äänestyksen päättymistä parikymmentä kertaa.

Palkinto jaetaan joka toinen vuosi ja sen myöntää oikeusministeriö. Se otti vastaan ehdotuksia palkittavista tammikuun puolivälistä helmikuun puoliväliin. Yleisöäänestys järjestettiin maaliskuun alkupuolella.

Demokratiapalkinnon valitsijaraatiin kuuluvat tänä vuonna jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen ja näyttelijä, professori Elina Knihtilä. Raati valitsee kaksi palkittavaa, kolmas valittiin yleisöäänestyksellä otakantaa.fi -palvelussa.

Palkinto toteutetaan yhteistyössä valtiovarainministeriön, Yleisradion, Suomen Kuntaliiton, Maaseutupolitiikan neuvoston ja Suomen Yrittäjien kanssa. Palkinnonjako on torstaina Suomi 100 -demokratiaviikkojen juhlaseminaarissa Helsingissä.

Aiheesta muualla:
Otakantaa.fi: Äänestä suosikkiasi vuoden 2017 Demokratiapalkinnon saajaksi
Demokratia.fi: Osallistu Suomi 100 -juhalavuoden demokratiatapahtumiin
Oikeusministeriö: Demokratiapalkinto
Oikeusministeriö: Demokratiapalkinto 2017 säännöt ja kriteerit

Otsikkomme äänestysprosentin laskennassa käytetyt luvut: äänestykseen otakantaa.fi -sivulla osallistuneiden määrä 1917; kuntavaaleissa äänioikeutettujen määrä 4 365 1943. Nettiäänestykseen saattoivat ilmeisesti ottaa osaa muutkin kuin täysi-ikäiset suomalaiset, joten todellinen äänestysprosentti voi olla pienempi.

Edit 29.3. klo 12.00: korjattu äänestysprosentin pilkkuvirhe eli oikea äänestysprosentti otsikkomme mukainen, ei 0,0004, kuten aluksi kerroimme.


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet