Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Terveysasema erikoistuu päihtyneisiin potilaisiin

Raportoi 23.03.2017 12.03 Kehitystoiminta, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Juoppojen paikkaamiseen ja krapulalomien myöntämiseen keskittyvä terveysyritys C2H5OH Oy kiristää perus- ja erikoissairaanhoidon kilpailua sotemarkkinoilla. Yrityksen täyden palvelun sote-asemat olisivat avoinna perjantai- ja lauantaiöisin sekä vappuaattona.

työntekijä kulkee pihalla ja ambulanssi kaartaa ohi

Päihtyneet tuotaisiin C2H5OH-palveluiden päivystykseen joko ambulanssilla tai taksilla. Päihtynyt voisi valita oman juoppokuskinsa myös palvelusetelillä.

“Juoppo voi kirjautua asiakkaaksemme olut- ja viinaostostensa yhteydessä häntä lähinnä sijaitsevan lähikaupan, baarin tai Alkon kassalla”, C2H5OH-palveluiden myyntijohtaja Voitto-Juhani Mäkinen kertoo.

Yrityksen toimipisteet tulevat suurimpien ravintolakeskittymien tuntumaan, Tallinnan-laivojen matkustajaterminaaleihin ja joihinkin sellaisiin asuinkiinteistöihin, joihin taksinkuljettajat eivät suostu ajamaan. Ainakin alkuvaiheessa osan perusterveydenhuollosta saisi yhteistyökumppani Alkon myymälöistä.

“Lisäksi sijoitamme juhannuksena 188 000 naarausvälineistöllä varustettua päivystyspoliklinikka-autoa Suomen järvien rannoille”, Mäkinen toteaa.

Uusi palvelukonsepti perustuu tutkimustietoon. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL arvioi, että alkoholilla on osuutta noin joka kolmannessa tapaturmaisessa kuolemantapauksessa.

Pohjois-Kymen sairaalassa vuosina 2004 – 2006 tehdyssä tutkimuksessa kävi ilmi, että päivystykseen saapuneista 15-29-vuotiaista miehistä noin 32 ja naisista noin 25 prosenttia oli päihtyneitä.

Myös Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2012 julkaistu hoitotieteen pro gradu kertoo samaa asiaa: erikoissairaanhoidon potilaista lähes puolet eli 43 ja perusterveydenhuollon potilaista reilu 14 prosenttia oli päihtyneenä hoitoon hakeutuessaan. Yleisimmin päihtyneet potilaat ilmaantuivat ilta- tai yöaikaan.

Tutkimuksen mukaan päihtyneiden potilaiden suuri määrä lisää hoitohenkilöstön negatiivista suhtautumista päihtyneitä potilaita kohtaan.

“Jotta juovuksissa itsensä teloneet saisivat arvoistaan kohtelua, pyrimme palkkaamaan myös lääkäreiksemme pelkästään juoppoja”, C2H5OH-palveluiden etiikka- ja talouspäällikkö Aleksi-Pekka Mäkinen sanoo.

Keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset ovat pyrkineet turvaamaan tuoreen yrityksen mahdollisimman suuren markkinaosuuden alkoholilain kokonaisuudistuksella, josta annettu lakiesitys tullee käsittelyyn kuluvana keväänä.

Pikku-uutisia aiheesta muualla:
THL: Alkoholi on usein mukana tapaturmissa
Potilaan lääkärilehti 24.3.2013: Alkoholi usein osallisena päivystykseen tulevien nuorten tapaturmissa


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , , , , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet