Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Sisäfilepihvi osoittautui sisäfilepihviksi

Raportoi 21.03.2017 13.03 Muut kohkaukset, Ruoka, juoma, meno muu, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Asia tuli ilmi, kun ylihärmäläinen Kuusimäen perhe ruokaili hiihtolomamatkallaan eteläsuomalaisessa tienvarsiravintolassa.

Arkistokuvamme ei liity tapaukseen.

Koska liha oli muistuttanut maultaan ja koostumukseltaan naudan sisäfilettä, perheen terveystarkastajana työskentelevä isä Sakari Kuusimäki oli ottanut siitä näytteen, jonka toimitti tarkempiin tutkimuksiin.

Tutkimus osoitti epäilyn oikeaksi: ravintola oli myynyt tuoretta kotimaista naudan sisäfilettä tuoreena kotimaisena naudan sisäfileenä. Uutissirkuksen selvityksen mukaan tilanteeseen johtivat useat kylmäketjun varrella sattuneet erheet.

Lihatukun harjoittelija
ei tuntenut laatujärjestelmää

”Harjoittelijamme erehtyi. Jos meiltä tilataan naudan sisäfilettä, niin yleensähän me toimitamme tilaajalle naudan ulkofilettä. Harjoittelijamme ei kuitenkaan ollut täysin sisäistänyt yrityksemme laatujärjestelmää”, lihat ravintolaan toimittaneen tukkuyhtiön toimitusjohtaja kertoo.

”Monesti meillä on tapana toimittaa sisä- ja ulkofiletilauksissa paistia, mutta tuotannonohjausjärjestelmämme oli vahingossa merkinnyt tilauksen vastaanottajaksi toimitusjohtajamme anopin, joten linjastoltamme todellakin lähti tilauksen mukainen sisäfile”, lihatukun logistiikkapäällikkö kertoo.

Kausityöntekijällä
puutteellinen perehdytys

Puutteellinen perehdytys johti erehdyksiin myös itse ravintolassa.

”Kyllä meidän pääkokkimme yleensä huomaa vaihtaa sisäfileen halvempaan tuotteeseen, mutta hän oli sairauslomalla. Korjasimme heti tilanteen ja laitoimme keittiön seinälle kuvat eri lihalaaduista”, ravintolan pääomistaja kertoo.

“Lisäksi kausityöntekijämme oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä tilannut raaka-aineeksi kotimaista lihaa, vaikka meidän ilmoitustaululla on jo kauan ollut toisen tukkurin muistilappu, jossa firma lupaa brasilialaista laatulihaa euron kilohinnalla”.

Juttumme yrittäjät haluavat pysytellä nimettöminä, etteivät yhä useammat asiakkaat saapuisi paikalle kokeilemaan onneaan ruokatilauksissa.

“Emme halua ruuhkaa hidastamaan hyvin toimivaa palveluamme”, sekä lihatukun että ravintolan omistaja painottavat.

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtaja


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet