Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Koululaiset leikkivät ulkona

Raportoi 16.03.2017 16.03 Kulttuuri, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Helsingin Sörnäisissä asuva Taneli Räty havahtui iltapäivällä keittiöaskareistaan huomatessaan asuintalonsa sisäpihalla ryhmän ala-asteikäisiä lapsia.

asvaltoidulla autiolla sisäpihalla on jätepiste ja kolme polkupyörää

Useimmat kantakaupungin sisäpihat on kuin luotu leikkivän lapsen vilkasta mielikuvitusta varten.

”Ensin ajattelin, että kyseessä on jokin koulun yhteisrangaistus, koska aikaisemmin en ole nähnyt tämänikäistä porukkaa näillä seuduilla”, Räty kertoo.

”Seurasin tilannetta keittokomeroni ikkunasta pitkään ja kyllä – oli pakko päätyä tulokseen, että lapset yrittivät leikkiä ulkona. Aluksihan puuha oli hyvin hapuilevaa ja leikkien säännöt menivät sekaisin, mutta pienellä googletuksella lapset löysivät oikeat toimintatavat.”

Rätyn mukaan lasten leikkinä oli ilmeisesti kirkonrotta tai kymmenen tikkua laudalla.

Myöhemmin kävi ilmi, että naapurin 11-vuotias poika oli kuullut leikkimisestä omalta isältään. Poika oli laittanut ystäväpiirissään pystyyn WhatsApp-ryhmän ja kysellyt kokeilunhaluisia mukaan.

Poika oli kertonut kavereilleen, että peliä ei voi ladata netistä, vaan että se vaatii fyysistä läsnäoloa ja yhteistä kokoontumista, kuitenkin siten, että samanaikaisesti ei meluta ja syljeskellä, syödä raakoja nuudeleita ja suklaakeksejä tai käydä haastamassa riitaa lähikaupan kassalla.

Innostus leikkimiseen näyttää leviävän Sörnäisistä muihin kaupunginosiin. Kun viimeisimpinä vuosikymmeninä Helsingissä on leikitty vain Kulosaaren sillan itä- ja Lauttasaaren sillan länsipuolisilla alueilla, nyt jopa Kalliossa, Itä-Pasilassa ja Taka-Töölössä on tehty havaintoja samankaltaisesta toiminnasta.

“Tätä se kymmenisen vuotta sitten alkanut lastenvaunujen lisääntyminen kantakaupungin katukuvassa taisi ennakoida”, Taneli Räty arvioi.

Hän varoittaa, että leikkivät lapset saattavat yllättää ulkopaikkakuntalaiset työmatka-autoilijat.

“He saattavat esimerkiksi yrittää ylittää katua silloin, kun ovat suojatien kohdalla ja jalankulkijoille palaa vihreä valo.”

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet