Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri , Uusimmat

Timo Soini vahvoilla YK:n suojelukohteeksi

Alkuvaiheessa Timo Soinin (ps) suojelua pyritään edistämään säilyttämällä hänet hallituksessa, vaikka hän väistyykin puolueensa puheenjohtajan paikalta.

Timo Soini ehti juurtua perussuomalaisten puheenjohtajaksi kahdenkymmenen vuoden ajan.

Soininsuojeluohjelma sai vauhtia viime viikolla, kun Juha Sipilän (kesk) hallitus ryhtyi suunnittelemaan lisäystä ministereiden määrään. Näin myös kesäkuussa valittava perussuomalaisten uusi puheenjohtaja mahtuisi hallitukseen.

Unescon kulttuuriperintökohteiden listalla on runsaat neljäsataa kohdetta, joista yksikään ei ole henkilö. Tämän vuoksi Suomi saattaa päätyä ehdottamaan, että suojelua saisi Timo Soinin edustama maailmankuva eikä henkilö itse.

Soini on muotoutunut osaksi suomalaista kulttuuriperintöä vuodesta 1979 lähtien, jolloin hän liittyi Suomen maaseudun puolue SMP:hen. Soini perusti perussuomalaiset SMP:n konkurssin jälkeen vuonna 1995.

Soini puhuu yksinkertaista kieltä noin kolmen sanan virkkeillä, joten myös toimittajien on helppo ymmärtää hänen lausuntojaan ja siirtää ne omiin juttuihinsa. Virkkeitä siteerataan kovalla äänellä huoltoasemien kahvipöydissä ympäri maata. Helsingissä kulttuuriperinteen voi löytää esimerkiksi Metsälän Nesteeltä.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana kokoomus, keskusta, sosiaalidemokraatit, ruotsalainen kansanpuolue, vihreät, vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit ovat tehneet vaihtelevissa hallituskokoonpanoissa tinkimätöntä työtä toteuttaakseen ratkaisuja, joita Timo Soini on voinut kritisoida ja siten ankkuroida itsensä kansan syvimpiin tuntoihin niin tiiviisti, että lopulta sekä hallitus että oppositio ovat halunneet ryhtyä toteuttamaan hänen omistamansa puolueen näkemyksiä.

Vaikka lisääntynyt kansainvälinen kommunikaatio ja kanssakäyminen ovatkin tuoneet suomalaisille paljon yhteyksiä ulkomaailmaan, Soini on onnistunut säilömään puolueeseensa erittäin vahvana sellaisen vähemmistön, jolle kaikki se, joka poikkeaa väriltään tai käyttäytymistavoiltaan omasta itsestä on erittäin suuri uhka.

Soinin mahdollisuudet suomalaisena kulttuuriperintönä saavat myös kritiikkiä. Arvostelijoiden mukaan Soinin suomalaistaustaisuus on kyseenalainen. Esimerkiksi Karijoen susiluolassa ei ole havaittu mitään merkkejä siitä, että Timo Soini tai hänen esi-isänsä olisivat asuneet siellä ennen jääkautta.

Opetus- ja kulttuuriministeriön on tehtävä ehdotus suojelukohteeksi viimeistään vuoden kuluttua.

Lue Uutissirkuksesta myös:
27.1.2014: Tutkimus: perussuomalaisten esi-isällä oli tumma iho

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 13.3.2017: Ulkoministerin vaihtaminen olisi vaikeampaa Soinille kuin Suomelle – ei häntä silti ole juuri kukaan syrjäyttämässä
HS 13.3.2017: Suojelisiko YK suomalaisen saunan, vapun tai pesäpallon? Ehdokkaita tiukkaan kisaan haetaan nyt
HS 11.3.2017: Soini tiukkana omilleen: Hallituksessa on pysyttävä – muuten punavihreät pilaavat saavutuksemme
HS 5.3.2017: Timo Soini ei hae jatkokautta perussuomalaisten johdossa – ”Päätös ei ollut helppo, mutta se on oikea”
HS 26.4.1992: Smp aikoo julistautua populistiseksi puolueeksi – Pelastajaksi ja nostajaksi laaditaan uutta puolueohjelmaa
Museovirasto: Elävän perinnön wikiluettelo
Unesco: Kulttuuriperintölista
Kansallismuseo: Susiluola


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2018 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.