Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Timo Soini vahvoilla YK:n suojelukohteeksi

Raportoi 13.03.2017 10.03 Kulttuuri, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Alkuvaiheessa Timo Soinin (ps) suojelua pyritään edistämään säilyttämällä hänet hallituksessa, vaikka hän väistyykin puolueensa puheenjohtajan paikalta.

Timo Soini ehti juurtua perussuomalaisten puheenjohtajaksi kahdenkymmenen vuoden ajan.

Soininsuojeluohjelma sai vauhtia viime viikolla, kun Juha Sipilän (kesk) hallitus ryhtyi suunnittelemaan lisäystä ministereiden määrään. Näin myös kesäkuussa valittava perussuomalaisten uusi puheenjohtaja mahtuisi hallitukseen.

Unescon kulttuuriperintökohteiden listalla on runsaat neljäsataa kohdetta, joista yksikään ei ole henkilö. Tämän vuoksi Suomi saattaa päätyä ehdottamaan, että suojelua saisi Timo Soinin edustama maailmankuva eikä henkilö itse.

Soini on muotoutunut osaksi suomalaista kulttuuriperintöä vuodesta 1979 lähtien, jolloin hän liittyi Suomen maaseudun puolue SMP:hen. Soini perusti perussuomalaiset SMP:n konkurssin jälkeen vuonna 1995.

Soini puhuu yksinkertaista kieltä noin kolmen sanan virkkeillä, joten myös toimittajien on helppo ymmärtää hänen lausuntojaan ja siirtää ne omiin juttuihinsa. Virkkeitä siteerataan kovalla äänellä huoltoasemien kahvipöydissä ympäri maata. Helsingissä kulttuuriperinteen voi löytää esimerkiksi Metsälän Nesteeltä.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana kokoomus, keskusta, sosiaalidemokraatit, ruotsalainen kansanpuolue, vihreät, vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit ovat tehneet vaihtelevissa hallituskokoonpanoissa tinkimätöntä työtä toteuttaakseen ratkaisuja, joita Timo Soini on voinut kritisoida ja siten ankkuroida itsensä kansan syvimpiin tuntoihin niin tiiviisti, että lopulta sekä hallitus että oppositio ovat halunneet ryhtyä toteuttamaan hänen omistamansa puolueen näkemyksiä.

Vaikka lisääntynyt kansainvälinen kommunikaatio ja kanssakäyminen ovatkin tuoneet suomalaisille paljon yhteyksiä ulkomaailmaan, Soini on onnistunut säilömään puolueeseensa erittäin vahvana sellaisen vähemmistön, jolle kaikki se, joka poikkeaa väriltään tai käyttäytymistavoiltaan omasta itsestä on erittäin suuri uhka.

Soinin mahdollisuudet suomalaisena kulttuuriperintönä saavat myös kritiikkiä. Arvostelijoiden mukaan Soinin suomalaistaustaisuus on kyseenalainen. Esimerkiksi Karijoen susiluolassa ei ole havaittu mitään merkkejä siitä, että Timo Soini tai hänen esi-isänsä olisivat asuneet siellä ennen jääkautta.

Opetus- ja kulttuuriministeriön on tehtävä ehdotus suojelukohteeksi viimeistään vuoden kuluttua.

Lue Uutissirkuksesta myös:
27.1.2014: Tutkimus: perussuomalaisten esi-isällä oli tumma iho

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 13.3.2017: Ulkoministerin vaihtaminen olisi vaikeampaa Soinille kuin Suomelle – ei häntä silti ole juuri kukaan syrjäyttämässä
HS 13.3.2017: Suojelisiko YK suomalaisen saunan, vapun tai pesäpallon? Ehdokkaita tiukkaan kisaan haetaan nyt
HS 11.3.2017: Soini tiukkana omilleen: Hallituksessa on pysyttävä – muuten punavihreät pilaavat saavutuksemme
HS 5.3.2017: Timo Soini ei hae jatkokautta perussuomalaisten johdossa – ”Päätös ei ollut helppo, mutta se on oikea”
HS 26.4.1992: Smp aikoo julistautua populistiseksi puolueeksi – Pelastajaksi ja nostajaksi laaditaan uutta puolueohjelmaa
Museovirasto: Elävän perinnön wikiluettelo
Unesco: Kulttuuriperintölista
Kansallismuseo: Susiluola


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet