Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Vakavasti sairas nainen aikoo käyttää valinnanvapauttaan

Raportoi 27.02.2017 18.02 Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Terveys, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Yli kymmenestä perussairaudesta kärsivän Selma Ruuskaisen, 81, ilmoitus saattaa johtaa kriisikokouksiin Mehiläisessä, Terveystalossa ja viidessä muussa hoitoalan yrityksessä.

ambulanssi ajaa sohjoisella väylällä aavistuksenomaisesti tärähtäneessä valokuvassa

Tuntematon potilas, mustevedos kankaalle, 60 x 80 cm. © Uolevi Ahonen. Ostettavissa toimituksestamme minkä tahansa yksityisen terveysaseman sisustusratkaisuksi hintaan 4500 euroa + alv 24%.

“Ei voi olla niin, että yksityisiin terveydenhoitopalveluihin erikoistunut yritys joutuisi yhtäkkiä hoitamaan vakavasti sairasta ihmistä”, KTJKTPSPL:n (Kokoomuksesta terveysyritysten johtajiksi kermankuorinnan tuotto-odotusten perässä syöksyneiden poliitikkojen liitto) puheenjohtaja Jali Vuohelainen (kok) kiteyttää.

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan Ruuskaisella on valtimonkovettumistauti, korkea verenpaine, verisuoniperäinen dementia, astma, glaukooma sekä useita tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia.

Lisäksi hän kärsii sydämen vajaatoiminasta ja diabeteksesta. Hänen toinen jalkansa on amputoitu diabeteksen aiheuttaman jalkahaavan vuoksi.

Kun valinnanvapausmahdollisuus alkoi varmistua syksyllä 2015, kaikki yksityiset palveluntarjoajat selvittivät Ruuskaisen osoitteen ja pitivät huolta siitä, etteivät sijoittaisi toimipisteitään sataa kilometriä lähemmäs tämän kotia.

“Siihen väliin mahtuu laskujemme mukaan ainakin kaksi julkisen puolen terveysasemaa ja olen todella hämmästynyt, ettei tällainen ikäihminen käytä niitä palveluja, jotka yhteiskunta pystyy tarjoamaan lähes hänen kotiovelleen”, Jali Vuohelainen sanoo.

Viime yönä juottamiemme hallituslähteiden mukaan Juha Sipilän (kesk) hallitus aikoo pikaisesti selvittää, voisiko se siirtää Sote-uudistuksen seuraavan hallituksen (sd-vihr-vas-ruots) ratkaistavaksi ja tyrmätä sen mahdolliset muutokset tällöin oppositiosta käsin.

Aiheesta muualla:
Yle 27.2.2017: Ministeri Risikko: Soten virheet ja ongelmat korjataan varmastiYle 27.2.2017: Professorit: Vapaudesta valita tuli mahdoton yhtälö – “Talon voi polttaa vain kerran”
THL: Valinnanvapaus


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , , , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet