Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Vakavasti sairas nainen aikoo käyttää valinnanvapauttaan

Yli kymmenestä perussairaudesta kärsivän Selma Ruuskaisen, 81, ilmoitus saattaa johtaa kriisikokouksiin Mehiläisessä, Terveystalossa ja viidessä muussa hoitoalan yrityksessä.

ambulanssi ajaa sohjoisella väylällä aavistuksenomaisesti tärähtäneessä valokuvassa
Tuntematon potilas, mustevedos kankaalle, 60 x 80 cm. © Uolevi Ahonen. Ostettavissa toimituksestamme minkä tahansa yksityisen terveysaseman sisustusratkaisuksi hintaan 4500 euroa + alv 24%.

“Ei voi olla niin, että yksityisiin terveydenhoitopalveluihin erikoistunut yritys joutuisi yhtäkkiä hoitamaan vakavasti sairasta ihmistä”, KTJKTPSPL:n (Kokoomuksesta terveysyritysten johtajiksi kermankuorinnan tuotto-odotusten perässä syöksyneiden poliitikkojen liitto) puheenjohtaja Jali Vuohelainen (kok) kiteyttää.

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan Ruuskaisella on valtimonkovettumistauti, korkea verenpaine, verisuoniperäinen dementia, astma, glaukooma sekä useita tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia.

Lisäksi hän kärsii sydämen vajaatoiminasta ja diabeteksesta. Hänen toinen jalkansa on amputoitu diabeteksen aiheuttaman jalkahaavan vuoksi.

Kun valinnanvapausmahdollisuus alkoi varmistua syksyllä 2015, kaikki yksityiset palveluntarjoajat selvittivät Ruuskaisen osoitteen ja pitivät huolta siitä, etteivät sijoittaisi toimipisteitään sataa kilometriä lähemmäs tämän kotia.

“Siihen väliin mahtuu laskujemme mukaan ainakin kaksi julkisen puolen terveysasemaa ja olen todella hämmästynyt, ettei tällainen ikäihminen käytä niitä palveluja, jotka yhteiskunta pystyy tarjoamaan lähes hänen kotiovelleen”, Jali Vuohelainen sanoo.

Viime yönä juottamiemme hallituslähteiden mukaan Juha Sipilän (kesk) hallitus aikoo pikaisesti selvittää, voisiko se siirtää Sote-uudistuksen seuraavan hallituksen (sd-vihr-vas-ruots) ratkaistavaksi ja tyrmätä sen mahdolliset muutokset tällöin oppositiosta käsin.

Aiheesta muualla:
Yle 27.2.2017: Ministeri Risikko: Soten virheet ja ongelmat korjataan varmastiYle 27.2.2017: Professorit: Vapaudesta valita tuli mahdoton yhtälö – “Talon voi polttaa vain kerran”
THL: Valinnanvapaus


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2018 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.