Press "Enter" to skip to content

Politiikka, Talous , Uusimmat

Hallitus luopuu mp- ja veneverosta – tilalle latuvero

Valtio voi kerätä Lahden MM-hiihdoista miljoonatulot. Hallituksen tarkoituksena on suhteuttaa latujen hoito kunkin kilpailuun osallistuvan maan bruttokansantuotteeseen.

ihminen hiihtää leveät housut jalassaan
Latuvero ei lisäisi suomalaisten harrastajasivakoijien veroastetta, sillä se perittäisiin vain ulkomaalaisilta kilpahiihtäjiltä ja lajiliitoilta.

“Suomeen on tulossa useita ulkomaalaisia urheilun edustajia ulkomailta. Joten olisi hyvin suotavaa kerätä heiltä veroja Suomen hyvin hoidetuista laduista”, pääministeri Juha Sipilä (kesk) arvioi.

“Ja Norjalle määrätään myös lisämaksu astmalääkkeistä ja öljystä.”

Sipilä harkitsee progressiivista verotusta mitalien verotukseen. Pronssimitalista valtio nappaisi kymmenen prosentin osuuden itselleen ja hopeasta valtiolle siirtyisi 30 prosenttia.

Kultamitali pidätettäisiin kokonaan viideksi vuodeksi.

“Vasta dopingepäilyjen häivyttyä kultamitalin voittajalle luovutettaisiin mitalin takaosa. Etuosa jäisi valtiolle, koska takaosa on hikisempi”, Sipilä sanoo.

Sipilän hallituksen mukaan Suomen kansa ei olisi ollut vastaanottavainen moottoripyörä- tai veneverolle tai saariston yhteysalusmaksuille. Tuloksena olisi saattanut olla populistipuolueiden nousu tai tappio kuntavaaleissa.

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtaja, Lahti

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 15.2.2017: Hallitus luopuu moottoripyöräverosta ja veneverosta

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.