Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Asiantuntijat: hyvä maine voisi antaa vetovoimaa Tommosjärvelle

Raportoi 09.02.2017 15.02 Kehitystoiminta, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat

Uutiskynnyksen puolisen vuotta sitten vaivoin ylittänyt kuntien vetovoimatutkimus on nostattanut alueen asukkaat takajaloilleen.

loskaisella aukiolla seisoo pukkien päällä pyörätön henkilöauto

Loka-marraskuussa järjestettävä TommosLoska-tapahtuma ulkolaisine suojelijoineen antaisi asiantuntijoiden mukaan positiivisen ja ympäri maailmaa kaikuvan signaalin Tommosjärven elinvoimaisuudesta. Tommosjärven Kauppatori sopisi tapahtuman päänäyttämöksi täysin ilman lisäinvestointeja.

Tommosjärven sijoittuminen tutkimuksen häntäpäähän, sijalle 314, on kirvoittanut kipakoita kommentteja kylänraitilla, maamies- ja metsästysseuroissa sekä paikallisella Tommosseudun ammattikorkeakoulun kriittisen sosiologian ja metallurgian tutkimuslaitoksella.

Maakuntakirjeenvaihtajamme lähti ottamaan asiasta selvää ja osti lipun Pohjanmaan junaan, joka tosin ei pysähdy Tommosjärvellä päinkään.

Asiantuntija: tutkimustulos
pöyristyttää virheellisyydellään

Ammattikorkeakoulun tutkimuslaitoksen kahvihuoneesta tavoitettu vs. lehtori Liisi Petomäki-Kalsa haastaa tulokset ja epäilee julkisuudessa olleen tutkimuksen epistemologista ja ontologista lähtökohtaa. Myös tutkimusmetodiikka saa häneltä kritiikkiä:

”Pelkästään määrällisen aineiston käyttö ei tuo esille Tommosjärven laadullisia ominaispiirteitä. Historialliseen tilastoon pohjautuva analyysi kertoo vain sen, kuinka moni on muuttanut Tommosjärvelle, sieltä pois, mistä ja minne, kuka on syntynyt ja kuka kuollut. Ei se kerro sitä, kuinka moni maailmalla ehkä koko ikänsä unelmoi muuttavansa Tommosjärvelle voimatta sitä koskaan toteuttaa.”

Petomäki-Kalsa käynnistää astianpesukoneen ja jatkaa analyysiään: ”Näin ollen, tutkimus ei voi mitata Tommosjärven globaalia vetovoimaisuutta. Demografialähtöinen aineiston hankinta eli ihmisten keinotekoinen ryhmittely koulutuksen, iän, sukupuolen tai tulotason pohjalta taas edustaa tyypillistä heteronormatiivista pseudopositivismia.”

“Se jättää kokonaan huomiotta ihmisten sydämen sivistyksen, unelmat ja haaveet ja sen, minkä ikäisiä ihmiset kokevat olevansa tai mihin sukupuoliseen suuntaukseen he samaistuvat, jos mihinkään. Syntyvyyshän täällä kuitenkin on perin vähäistä”.

Toinen asiantuntija: valmisteilla
mielikuvaisku maineen puolesta

Tommosjärven kunnantalon ovensuusta tavoitettu anonyymi kunnanhallituksen jäsen toteaa tutkimuksen saaneen aikaan melkoista turbulenssia myös hallinnossa.

”Sikamaista, mutta totta”, toteaa hän ja kertoo Rotary-kerhon saunaillassa jo ryhdytyn valmistelemaan vastaiskua.

Kuten tutkimuksessakin todettiin ja käytännössä on useasti koettu, tosiasioita vastaan kannattaa hyökätä mielikuvilla. Niinpä suurimpien valtuustoryhmien puheenjohtajien kanssa on sovittu kulttuurilautakunnalle myönnettävästä lisämäärärahasta, joka tullaan käyttämään myönteisen mielikuvan edistämiseen.

Kärkihankkeiksi on sovittu kunnan uuden vision, mission ja logon teettäminen ohitusteiden varsille sekä ABC:n pihamaalle. Sivistys- ja liikuntalautakunta saa valmisteltavakseen TommosParkin juoksuradan murskepäällysteen uusinnan ja pururadan valaistuksen muuttamisen led-valoille.

Kesätapahtumia virkistetään avaamalla pystykorvanäyttelylle Facebook-sivut sekä sallimalla vierailijoiden omat mäyräkoirat myös näyttelyalueen ulkopuolella. Paikallisen ammattiopiston medianomi- ja palvelumuotoilulinjan opiskelijat on kutsuttu vuorokauden kestävään hackatoniin TommosKonsultingin tiloihin teemalla: ”Kaikki joukolla Tommokselle”.

Kolmas asiantuntija: selkeä
tarve ulkolaisille asiantuntijoille

Myös entinen huoltoasemayrittäjä, toisen polven paluumuuttaja Tauno Käkiperä on suhtautunut vetovoimatutkimukseen vakavasti. Hän on koonnut puoluesidonnaisuuksista vapaan ideointityöpajan (kesk) edistämään kunnan maineen kiirimistä kauas. Tavoitteessa voisivat hänen mukaansa auttaa ulkolaiset mentorit.

“Mietinnässä on esimerkiksi syyskautta elävöittävä 60-päiväinen TommosLoska-tapahtuma, jonka suojelijaksi on pyydetty Donald Trumpia, jahka hän presidenttiydeltään ehtii. Kyseessä on ulkopoliittisiin sukulaissuhteisiin keskittyvä keskustelufoorumi, jossa voidaan keskustella luottamuksellisesti uusista nato-, lanko- ja kälysuhteista”, Käenperä esittelee.

Seuraavalle vuodelle on luvassa Guggenheimiin verrattava ite-taiteen vaihtuva näyttely entisen kirjakaupan tiloihin, mikäli tiloja ei saada enää vuokrattua TommosKirppikselle. Paula Vesalan näköispatsaalle on tiettävästi haettu kansalaiskeräyslupaa.

Teksti: Jalmari Aalto, maakuntakirjeenvaihtaja

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 3.6.2016: Kuntien vetovoima listattiin – katso miten omasi sijoittuu


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet