Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Mies kokosi vaatekaapin yksinään

Raportoi 08.02.2017 11.02 Asuminen, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Hyvinkääläinen insinööri Bo Garde sai myöhään tiistaina kootuksi Ikean vaatekaapin täysin vailla ulkopuolista apua. Kokoaminen vaati lähes 11 kuukauden päivittäisen harjoittelun.

neljä kuusiokoloavainta miehen kämmenellä

Bo Garde sai huonekalujen kokoamistaidon hyppysiinsä kuukausien ahkeran harjoittelun tuloksena.

”Eihän sitä heti uskaltanut ottaa tuollaista haastetta vastaan”, Bo kertoo silmin nähden innostuneena.

Bon vaimo Sirkka oli jo pitkään haaveillut kaksiosaisesta makuuhuoneen vaatekaapista. Alkuvuodesta Sirkka kertoi iloisena bonganneensa unelmiensa kaapin netistä ja halusi heti näyttää löytöään. Sirkan haettua unelmakaapin tiedot puhelimensa näytölle Bo menetti puhekykynsä kolmeksi vuorokaudeksi ja lisäksi hänen vasemmasta kädestään meni tunto.

Bo yritti ehdottaa Sirkalle toista ratkaisua, mutta Sirkka piti päänsä. Bo päätti aloittaa jostain pienestä ja hankki pöytäpeilin, jossa oli neljä osaa. Viikon tauottoman aherruksen jälkeen peili seisoi käyttövalmiina pöydällä.

”Se onnistumisen tunne auttoi minua siirtymään rohkeasti yhä vaikeampiin projekteihin”, Bo muistelee.

Kymmenen kuukauden ahkeran harjoittelun jälkeen Bo oli valmis kohtaamaan kaikkien aikojen suurimman hasteensa. Bo ja Sirkka kasasivat keräilykärryhin kaksitoista erillistä pahvilaatikkoa Vantaan Ikean noutovaraston hyllyiltä.

”Miehelleni meinasi tulla ripuli jo siinä keräilyvaiheessa, kun ei tahtonut löytyä kaikkia tarvittavia pahvilaatikoita”, Sirkka toteaa taustalta.

”Kotona laatikot purettiin olo- ja makuuhuoneen lattioille. Onneksi viimeisestä laatikosta löytyi 37-sivuinen kokoamisohje. Ruuveja muttereita oli melkein ämpärillinen”, Bo jatkaa.

Nyt kuukauden mittainen projekti on päätepisteessään. Bo ja Sirkka nauttivat kylmää samppanjaa istuen sängyllään ja ihaillen Bon kokoamaa kaappia.

”Kyllähän tuo Sirkka on minua kehunut ja varmasti näkee minut nykyään ihan uusin silmin”, kertoo Bo.

Bo arvioi, että hän ei enää tulevaisuudessa lupaudu moisiin urakoihin, mutta hänen vaimonsa on haastattelun edetessä jo ehtinyt uppoutua keittiö- ja kylpyhuonekalusteita ja märkätilojen tee-se-itse remonttiohjeita esitteleviin nettisivuihin.

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtaja


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet