Press "Enter" to skip to content

Politiikka , Uusimmat

Jänis ei mahtunut pensaaseen

Päätään pensaaseen työntänyt jänis joutui perääntymään, koska pensaassa oli jo Suomen hallitus. Jäniksen mukaan pensaaseen oli ahtautunut myös suuri joukko ministerien avustajia.

pensas lumen juuri ja juuri peittämän pellon laidalla
Jäniksen mukaan vasemmalla näkyvässä pensaassa oli 14 ministeriä avustajineen. Aiemmin jänis kertoo nähneensä samassa pensaassa edellisten lisäksi myös toistasataa virkamiestä.

Oksien suojaan ennen jänistä kiiruhtanut pääministeri Juha Sipilä (kesk) oli ollut aivan hiljaa. Hän lieni uupunut käytettyään lähes 30 merkkiä 138-merkkisestä Twitter-viestistään korostaakseen, että “huoli Trumpin toimista suuri.” Suomenkielisessä viestissään hän toi aluksi esiin, että strategiaistunnossa oli käsitelty lainsäädännön kehittäminen, kasvutoimet, tki-toiminta, talouskatsaus, kokeilut ja SOTE.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok) sekä ulkoministeri Timo Soini (ps) ehtivät olla monisanaisempia jo ennen Sipilää. Kumpikin oli äänessä 140 merkin verran Twitterissä jo sunnuntaina. Valtiovarainministeri Petteri Orpo lausui arvionsa toimittajille maanantaina ääneen ja Soini tänään tiistaina.

Jänis arvioi, että sille on vapautumaisillaan tilaa pensaasta, koska ulkoministeri poistuu rukousaamiaiselle Yhdysvaltoihin.

Uutissirkuksen valokuvaajan ehdittyä paikalle eteläisessä Sipoossa sijainneessa pensaassa ei ollut ketään. Jänis arvelee hallituksen siirtyneen jatkamaan toimintaansa johonkin toiseen lähistön puskaan. Jänis kertoo yrittäneensä samaan pensaaseen ensimmäisen kerran jo syksyllä 2015, mutta sama porukka ja suuri joukko virkamiehiä oli täyttänyt paikan myös silloin. Ulospäin pensas oli kuitenkin näyttänyt aivan tavanomaiselta.

“Jos tarkkaan kuunteli, niin saattoi havaita ääniä, kun henkilö toisensa jälkeen lausui toimivansa vain annettujen ohjeiden mukaan”, jänis sanoo.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 31.1.2017: Soini Trumpin maahantulokiellosta: Jokainen maa päättää itsenäisesti keitä maahan päästetään
Yle 30.1.2017: Orpo USA:n maahantulokielloista: Uskon, että eivät ole kansainvälisten sopimusten mukaisia
HS 29.1.2017: Soini kommentoi Yhdysvaltain uusia sääntöjä: Maahantulon kieltäminen kansallisuuden perusteella epäoikeudenmukaista
Yle 29.1.2017: Ministerit Timo Soini ja Kai Mykkänen Trumpin määräyksestä: “Epäreilu”, “Suomi ja EU eivät saa syrjiä pakolaisia uskonnon perusteella”
Wikipedia: National Prayer Breakfast


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2018 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.