Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Jänis ei mahtunut pensaaseen

Raportoi 31.01.2017 16.01 Muut kohkaukset, Politiikka, Tapetilla nyt, Uusimmat

Päätään pensaaseen työntänyt jänis joutui perääntymään, koska pensaassa oli jo Suomen hallitus. Jäniksen mukaan pensaaseen oli ahtautunut myös suuri joukko ministerien avustajia.

pensas lumen juuri ja juuri peittämän pellon laidalla

Jäniksen mukaan vasemmalla näkyvässä pensaassa oli 14 ministeriä avustajineen. Aiemmin jänis kertoo nähneensä samassa pensaassa edellisten lisäksi myös toistasataa virkamiestä.

Oksien suojaan ennen jänistä kiiruhtanut pääministeri Juha Sipilä (kesk) oli ollut aivan hiljaa. Hän lieni uupunut käytettyään lähes 30 merkkiä 138-merkkisestä Twitter-viestistään korostaakseen, että “huoli Trumpin toimista suuri.” Suomenkielisessä viestissään hän toi aluksi esiin, että strategiaistunnossa oli käsitelty lainsäädännön kehittäminen, kasvutoimet, tki-toiminta, talouskatsaus, kokeilut ja SOTE.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok) sekä ulkoministeri Timo Soini (ps) ehtivät olla monisanaisempia jo ennen Sipilää. Kumpikin oli äänessä 140 merkin verran Twitterissä jo sunnuntaina. Valtiovarainministeri Petteri Orpo lausui arvionsa toimittajille maanantaina ääneen ja Soini tänään tiistaina.

Jänis arvioi, että sille on vapautumaisillaan tilaa pensaasta, koska ulkoministeri poistuu rukousaamiaiselle Yhdysvaltoihin.

Uutissirkuksen valokuvaajan ehdittyä paikalle eteläisessä Sipoossa sijainneessa pensaassa ei ollut ketään. Jänis arvelee hallituksen siirtyneen jatkamaan toimintaansa johonkin toiseen lähistön puskaan. Jänis kertoo yrittäneensä samaan pensaaseen ensimmäisen kerran jo syksyllä 2015, mutta sama porukka ja suuri joukko virkamiehiä oli täyttänyt paikan myös silloin. Ulospäin pensas oli kuitenkin näyttänyt aivan tavanomaiselta.

“Jos tarkkaan kuunteli, niin saattoi havaita ääniä, kun henkilö toisensa jälkeen lausui toimivansa vain annettujen ohjeiden mukaan”, jänis sanoo.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 31.1.2017: Soini Trumpin maahantulokiellosta: Jokainen maa päättää itsenäisesti keitä maahan päästetään
Yle 30.1.2017: Orpo USA:n maahantulokielloista: Uskon, että eivät ole kansainvälisten sopimusten mukaisia
HS 29.1.2017: Soini kommentoi Yhdysvaltain uusia sääntöjä: Maahantulon kieltäminen kansallisuuden perusteella epäoikeudenmukaista
Yle 29.1.2017: Ministerit Timo Soini ja Kai Mykkänen Trumpin määräyksestä: “Epäreilu”, “Suomi ja EU eivät saa syrjiä pakolaisia uskonnon perusteella”
Wikipedia: National Prayer Breakfast


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet