Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Epäily: Donald Trump manipuloi Suomen euroviisumenestystä

Raportoi 30.01.2017 11.01 Kulttuuri, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Suomen poliisi on löytänyt vaihtoehtoisia faktoja, jotka todistavat Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin osuuden Suomen kehnoihin euroviisutuloksiin. Poliisin mukaan Donald Trump on hakkeroinut ääntenlaskentaa vuosikausia.

sormet liikkuvat mandoliinin kielillä

Hakkeroinnin syyksi epäillään pelkoa siitä, että vieraan maan menestys vieraalla mantereella saattaisi tuoda vieraita vaikutteita amerikkalaisiin soittolistoihin ja musiikkikulttuuriin.

“Trumpin lähipiiri ja Trump itse ovat jo vuosia onnistuneet tekemään tietomurtoja Euroviisujen pisteytysjärjestelmiin”, vanhempi konstaapeli Sulevi Veteläinen selventää.

“Hakkerointi alkaa jo Suomen esikarsinnoista, joista menestyskelpoiset laulut on suljettu hakkeroinnilla pois. Lopullinen niitti Suomen kohdalle tulee aina varsinaisissa Euroviisuissa. Hakkeroitu äänestyssysteemi estää Suomen laulajaa koskaan voittamasta”, Veteläinen lisää.

“Hakkerointi lienee ollut meneillään jo ennen Lordin voittoa, mutta se saavutti nykyisen laajuutensa sen jälkeen”, hän jatkaa.

Trumpin lähipiirin arvellaan myös auttaneen Yleisradiota, jotta karsintakilpailulle olisi löydetty mahdollisimman vaisu nimi.

Uutissirkuksen joiku-, kieku- ja kaikuasiantuntija Uolevi Ahonen arvelee, että Trumpin motiivina on pelko siitä, että erityisesti Suomen voitto olisi suuri uhka Amerikan omalle musiikkiteollisuudelle. Säkkijärven polkka, Iltatuulen viesti, Nuku pommiin ja muut suomalaiset kestohitit heikentäisivät amerikkalaisen populäärimusiikin valta-asemaa ja toisivat siihen vieraita vaikutteita kuten pahimmillaan mollikaihoa.

Trumpin ajama America First (Amerikka ensin) -ajattelumalli on lisäksi ristiriidassa Euroviisujen mahdollisen Finland First (Suomi ensin) -tilanteen kanssa.

“Tämä on todellinen uhkakuva, sillä Suomi ei voi olla ensin, koska Amerikka on”, Uolevi Ahonen kiteyttää.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Uutissirkus. Tosin kukaan ei tiedä miksi.

Teksti: Sirkku Selander, maakuntakirjeenvaihtaja


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet