Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Faktatieto hankaloittaa turvallisuuskeskustelua

Raportoi 26.01.2017 17.01 Media, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Lähes neljän miehen ja yhden naisen epäillään loukkaantuneen vakavasti heidän luettuaan poliisin ennakkotietoja parantuneesta katuturvallisuudesta.

yksinäinen auto kulkee autiolla kadulla

Suomalainen sää ja kaupunkien pieni asukastiheys lienee omiaan parantamaan katujen turvallisuutta.

Loukkaantumiset tapahtuivat eri puolilla Suomea, kun henkilöt silmäilivät Yleisradion nettisivuja. Poliisin Yleisradiolle antamien tietojen mukaan suomalaisten kaupunkien kaduilla oli viime vuonna turvallisempaa kuin kertaakaan koko 2000-luvulla. Ryöstöt, pahoinpitelyt, rattijuopumukset ja vanhingonteot suhteessa alueiden väkilukuun ovat vähentyneet koko maan tasolla.

Loukkaantuneiden tilaa pahensi Helsingin Sanomat, jonka haastattelema helsinkiläinen rikosylikomisario kertoo, että myös yleisillä paikoilla tapahtuvat ns. puskaraiskaukset ovat todella harvinaisia.

Pahimmin loukkaantuneen eteläsuomalaisen miehen toipumista hidastaa se, että hän on jo kuuden vuoden ajan kertonut jokaiselle tapaamalleen ihmiselle, että ei milloinkaan katsele Yleisradion lähetyksiä eikä koskaan lue mitään Ylen tai HS:n nettisivuilta.

Yleisradio itse on yrittänyt hoitaa loukkaantuneita jo vuoden 2016 aikana esimerkiksi lähettämällä A2-turvattomuusillan.

“Ja viimeksi eilen sitä paitsi kerroimme, että Suomen vankiloissa on jopa kymmeniä ääriajattelua kannattavia islamisteja. Sitä emme toki kertoneet, että Suomessa on yhteensä noin 3000 vankia eli että otsikkomme tarkoittamia ihmisiä on 1-3 prosenttia vangeista”, arvioi seiskan raitiovaunusta tavoittamamme nimettömänä pysyttelevä Yleisradion asioista hyvin perillä oleva Yleisradion toimittaja.

Brittiläisen iltapäivälehden mukaan Helsingin turvallisuustilanteen kehittymisestä eniten pihalla on ollut Helsingin apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki. Apulaispoliisipäällikön mennyt julkisuuskuva ei ole tae tulevasta, joskaan hänen suunnitelmistaan kunta- ja eduskuntavaaliehdokkuuden suhteen ei ole vielä tietoa.

Parantunut katuturvallisuus huolettaa myös ylintä poliisijohtoa ja sisäministeriötä, koska tunne yleisestä turvallisuudesta on omiaan hankaloittamaan poliisin lisärahoitustarpeen perustelemista.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 26.1.2017: Poliisi laittoi Suomen 10 suurinta kaupunkia turvallisuusjärjestykseen: Espoo, Kouvola, Oulu…
HS 26.1.2017: Raiskausrikosten selviämisessä suuria eroja kaupunkien välillä – Lahti ja Oulu ääripäissä
HS 9.1.2016: Helsingin apulaispoliisipäällikkö brittilehdessä: Ennen kokematonta seksuaalista häirintää uutenavuotena


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , , , , , , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet