Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Suojatievero täydentää tienkäyttömaksuja

Raportoi 18.01.2017 17.01 Muut kohkaukset, Talous, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Suojatievero kerättäisiin jalankulkijoilta ja muulta kevyeltä liikenteeltä kertamaksuna jokaisen ajoradan ylityksen tai väylän käytön yhteydessä. Veron kerrannaisvaikutukset voisivat poistaa työttömyyden Suomesta kokonaan.

mies astuu keskikorokkeelta suojatielle

Keskikorokkeilla varustetut suojatiet saisivat kolme veronkantopistettä. Mikäli suojatie olisi auki 24 tuntia vuorokaudessa, sen tarjoamiin tehtäviin voitaisiin sijoittaa yhdeksän työelämään tutustujaa.

Uutissirkuksen maakuntakirjeenvaihtajan taksin takapenkiltä aamuyöllä löytämien paperien mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kok) esittää, että tienkäyttömaksuja täydentävä suojatievero otettaisiin käyttöön mahdollisimman pian, mieluiten jo eilen.

Jotta verojen perintä saadaan onnistumaan, jatkossa tietä ei saa ylittää muualta kuin suojatien kohdalta. Suojateitä on ehdotuksen mukaan lisättävä siinä määrin, että kukaan ei joudu kiertämään yli viiden kilometrin matkaa.

”Jotain ihme kuntoilijoita tai PokemonGo-addikteja ne kuitenkin on, kun eivät autolla mene, tai lapsia ja lapsethan juoksentelevat ympäriinsä kuitenkin kaiket päivät”, ehdotuksen perusteluissa kirjoitetaan.

Työllisyysaste paranee rajusti

Suojateiden rakentaminen maamme valtateille nostaa huomattavasti työllisyyttä. Jotta yritykset saisivat kaikki tilatut suojatiet valmiiksi, niitä rakentamaan ohjataan työelämään tutustujina kaikki työttömät työnhakijat.

“Myöhemmin samat henkilöt voivat tutustua palkattomina harjoittelijoina suojatieverojen keräämiseen”, nimettömänä pysyttelevä hallituslähde iloitsee ja korostaa, että Suomesta saattaa näin tulla maailman ensimmäinen maa, jossa työttömyys on onnistuttu poistamaan tilastoista kokonaan.

Mikäli suojateiden keskikorokkeillekin tulee manuaalinen veronkeräyspiste, Suomi kykenee vähentämään myös naapurimaidensa työttömyyttä veronkantoon rekrytoitavien kansainvälisten työharjoittelijoiden avulla.

Myös poliisien työllisyys lisääntyy, koska heitä tarvitaan tarkkailemaan, että työttömät tilittävät kaikki keräämänsä suojatiemaksut valtion tieverkkoyhtiön kassaan.

LVM:n yksihenkisen mietintätyöryhmän lopputulema pähkinänkuoressa:

– Suojatien ylityksestä maksetaan suojatievero.
– Teitä ei saa ylittää muualta kuin suojatien kohdalta. (Mahdollisista tunneleista tulisi luopua, jotta verotettavia suojateitä olisi enemmän.)
– Pyöräily kielletään kesäaikaan, talvisin jää suojaa tien pintaa karkeilta renkailta. Kesäpyöräilystä sakotetaan.
– Korkokenkien suojatiemaalille aiheuttama haitta korvataan erillisellä korkokenkäverolla, joka sisällytetään kenkien hintaan. Korkokenkämaksun valvonta olisi muutoin mahdotonta, koska naisilla on usein vaihtokengät mukanaan ja he voivat sujauttaa toiset kengät jalkaansa, jos kenkäpoliisi lähestyy.
– Viimeistään kuluvan vaalikauden kestäessä suojatiet siirretään omaan yhtiöönsä, joka myydään eniten tarjoavalle.

Teksti: Raimo Alalaatikka, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Lue Uutissirkuksesta myös:
25.3.2014: Lenkkitossut ehkä verolle
13.9.2016: Venevero laajenee soutuveneisiin


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , , , , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet