Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta, Talous , Uusimmat

Miesseura voi raunioittaa ostosreissun

Asiantuntijamme mukaan aktiivisesti ostoksia tekevillä naisilla havaittiin erittäin korkea pohjelihasten maitohaponsietokyky. Tämä voi selittää miesten nopean väsymisen pitkäkestoisen ostosreissun aikana.

mies vetää kassien täyttämää kärryä perässään
Naisten pohjelihasten paksuus vaikuttaa huomattavasti heidän ostoskestävyyteensä. Miehen lihakset ovat äärirajoillaan ostosten siirtelyssä, vaikka he eivät muutoin edes osallistuisi itse shoppailuun.

Ostosseura ja sen sukupuoli vaikutti naisten ostoskäyttäytymiseen huomattavasti. Useimmiten eniten ostoksia suurilla summilla syntyi, kun oltiin naisystävän kanssa liikkeellä. Miesten kanssa tuli esille useita ongelmia.

Havainnot käyvät ilmi Uutissirkuksen Uolevi Ahosen yksitoista vuotta jatkuneen tutkimuksen ensimmäisestä väliraportista.

Mainittuna aikana tutkittiin ostosten määrää, laatua ja monenlaisia ostopäätökseen vaikuttaneita erittäin monimutkaisia päättelyketjuja, joita ei ole aikaisemmin päästy tutkimaan, ja vielä vähemmän ymmärtämään.

“Tämän tutkimuksen aihetta voi hyvin verrata maailman syvimpien merien arvoituksiin”, Uutissirkuksen ostos- ja säästäväisyysasiantuntija Uolevi Ahonen arvioi.

Nainen osoittautui miestä
sinnikkäämmäksi ostajaksi

“Eräs päähuomio oli, että naiset ovat sinnikkäitä, erittäin kestäviä ja päättäväisiä kun oikea ostokohde löytyy. Taustatyötä internetissä tehdään useita tunteja, lisäksi parhaan tarjouksen perässä voidaan kävellä tai pyöräillä useita kilometrejä monina peräkkäisinä päivinä.”

Aktiivisesti ostoksia tekevillä naisilla havaittiin erittäin korkea pohjelihasten maitohaponsietokyky. Osittain tämä on geneettistä ja suomalaisilla naisilla pohkeet ovat keskimääräisesti vahvat ja paksut verrattuna muihin kansoihin. Myös niiden suhde muuhun vartaloon korostuu. Verrattuna suomalaisiin miehiin, naisten pohkeet kestävät tutkimuksen perusteella paremmin tuntien ostosreissuja, mikä voi selittää miesten nopean väsymisen yli 20 minuutin ostosreissujen aikana.

Alennus joudutti
hankintapäätöksiä

Naisille ostopäätöksessä ratkaiseva asia oli alennus. Tuotteen hinnalla ei ollut niinkään väliä, kunhan siitä sai alennusta. Tutkimuksessa huomattiin, että naiset huomioivat erityisen tarkasti numeroita 20, 30, 40 ja 50. Ne tuottivat välitöntä mielihyvää naiselle ja aivojen limbinen järjestelmä aktivoitui. Naisen kyky laskea monimutkaisia alennuksia ja ostosten kokonaissummaa jäi tutkimuksessa edelleen hämärän peittoon. Perusyhtälö, mistä kaikki naisen ajattelu kuitenkin lähti, näytti seuraavalta:

Ostostentekoa selittävä kaava
Uolevi Ahonen päätyi kuvailemaan ostoskäyttäytymistä yksinkertaisella matemaattisella kaavalla.

Naisten ostoskäyttäytymiseen vaikutti paljon, mikäli seuralainen oli mies, nainen tai ostoksilla oltiin yksin. Useimmiten eniten ostoksia suurilla summilla syntyi kun oltiin naisystävän tai tyttären kanssa liikkeellä.

Miesten kanssa ilmeni useita ongelmia. Kun mies istui paikallaan, selasi Facebookia tai jäi yli seitsemän metrin päähän, kokivat naiset turvattomuutta ja yksinäisyyttä. Miehen olisi toivottu esittävän aktiivisempaa roolia, etenkin naisten alusvaateosastolla.

“Miesten olisi ollut suotavaa ihan omatoimisesti kokeilla materiaaleja ja valikoida naiselle muutamat alusvaatteet kokeiluun”, Uolevi Ahonen kertoo.

Kun mies taas tuli lähemmäksi kuin 1,5 metriä, naiset kokivat miehen olevan liian lähellä ja se toi ahdistusta. Tämä saattoi pahimmillaan estää naisen ostopäätöksen ja aiheuttaa paniikinomaisen poistumisen kaupasta. Ensimmäisen kerran tässä tutkimuksessa havaittiin, että miehellä on turva-alue, jonka sisällä naisen voi pitää tyytyväisenä, kunhan toimii oikein. Jos on alueen ulkopuolella, ei onnistumisen mahdollisuuksia ole missään tilanteessa.

Nainen hankkii lähes
pölyttömiä asusteita

Naisten vaateostosten havaittiin olevan erittäin pölyttömiä ja puhtaita. Tämä johtuu ilmeisesti naisten tavasta kosketella ja ravistella vaatekappaleita paljon ennen lopullista ostospäätöstä. Näin yksittäinen vaatekappale joutui jopa 352 naisen ravistelemaksi ennen kuin se ostettiin.

Tutkimustulokset perustuvat Uolevi Ahosen yksitoista vuotta jatkuneeseen osallistuvaan havainnointiin, jonka aikana hän havainnoi kahta naista.

“Ensin ex-vaimoani ja sitten naisystävääni.”

“Tämä aihe tarvitsee paljon lisätutkimusta, että opimme ymmärtämään naisia paremmin. Tutkimuksen perusteella näyttää, että naisten matemaattinen ajattelu edelleen kyseenalaistaa monien nykyisten tieteellisten matemaattisten faktojen riittävyyden selittämään maailmankaikkeutta vaimon tai tyttöystävän ollessa ostoksilla. Tällä hetkellä, valitettavasti, tämä matemaattinen ongelma pysyy kuitenkin edelleen ratkaisemattomana ja se kuuluu yhdeksi maailman vielä ratkaisemattomista matemaattisista ongelmista”, Uolevi Ahonen vinkkaa ja poistuu anomaan rahoitusta jatkotutkimukselleen.

Ex-vaimo: tutkimus ei
ole luotettava

Uolevi Ahosen ex-vaimon Birgit Ahosen mukaan havaintojen luotettavuutta lisäisi huomattavasti, mikäli sukupuolittuneesta ajattelusta kyettäisiin pääsemään irti. Se voisi alkaa siitä, että ostoksilla mukana olevan miehen verensokeri onnistuttaisiin pitämään tasaisena koko reissun ajan.

“Tämä edellyttäisi pitkiä hiilihydraatteja sisältävien eväsleipien nauttimista puolen tunnin välein tai oman tiputuspullon ja -telineen mukana kuljettamista”, Birgit Ahonen sanoo.

Teksti: Akseli Korpi, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.