Press "Enter" to skip to content

Kotimaa , Uusimmat

Perheetön työntekijä sai jouluaaton vapaaksi

Turkulaisessa ravintolassa kahdeksan vuotta työskennellyt tarjoilija Minna Virtanen, 29, kertoo ettei hän tiedä yrityksessä tapahtuneen vastaavaa koskaan aiemmin.

joulukuusessa sähkkynttilä ja punainen lasipallo
Arkistokuvamme joulunviettäjä on joko kuvan ulkopuolella tai töissä.

”Minullahan on useita kollegoja, joilla on lapsia, joten tämä tuli aivan puun takaa”, Virtanen sanoo.

”Olen kyllä joka vuosi esittänyt toivomuksen, että saisin jouluaaton tai edes joulupäivän vapaaksi, mutta aina olen molemmat töissä viettänyt”, hän jatkaa.

Yksinoikeus naimattomien ja lapsettomien palvelualan työntekijöiden joulunviettotapoihin on perinteisesti ollut työnantajalla. Ihmissuhdekonsultti, blogisti ja kolmen lapsen äiti Martta Vänkä arvioi, että on absurdia olettaa lapsettomien viettävän joulua.

”Joulu on tarkoitettu lapsiperheille. On väärin myöntää vapaa sinkuille, koska he eivät yksinkertaisesti edes voi viettää joulua.”

Minna Virtanen kertoo olevansa jouluihminen ja viettävänsä joulua mielellään.

”Kyllä joulu kuuluu ihan kaikille”, hän puolustautuu.

Työntekijän esimies teki päätöksen tämän toivomasta vapaasta alkuviikolla pidetyssä osastopalaverissa. Tavoitimme esimiehen, mutta hän ei halua kommentoida tapahtunutta. Uutissirkuksen tietojen mukaan ravintolaketjulla on periaate, jonka mukaan jouluvapaiden tulisi olla kiertäviä.

Perheelliset työntekijät ovat tehneet asiasta valituksen ketjun johdolle ja uhanneet mennä lakkoon, mikäli he eivät saa viettää joulua vapaalla.

“Muistan kuulleeni vain yhdestä vastaavasta työyhteisön kriisistä. 1980-luvun lopulla eräs perheetön ravintolatyöntekijä oli saada kahden viikon loman heinäkuulle, mutta työtoverit pääsivät sekä hänestä että esimiehestään eroon ennen kesää”, ihmissuhdekonsultti Martta Vänkä lisää.

Teksti: Reino von Hermann, maakuntakirjeenvaihtaja


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.