Press "Enter" to skip to content

Teknologia , Uusimmat

Hakkerit ohjailivat suomalaismiehen auton jarruja

Kiinalaiset tutkijat ovat onnistuneet pysäyttämään vantaalaisen Aki Mäkisen auton juuri ennen suojatietä. Jarrujen ohjailu tapahtui murtautumalla Mäkisen aivoihin.

auto pysäköitynä jalkakäytävälle suojatien suuntaisesti
Arkistokuvamme ei liity tapaukseen, vaikka siinäkin auto on onnistuttu pysäyttämään suojatien liepeille.

Hakkeriryhmä sai Mäkisen painamaan jarrupoljinta ja antamaan tilaa suojatielle astumaisillaan olleelle koululaiselle tänä aamuna Helsingin Mäkelänkadulla. Auton pysäyttäminen muille kuljettajille täysin oudosta syystä ruuhkautti liikennettä runsaan kahden minuutin ajan.

Aki Mäkinen kertoo jo päivittäneensä mielenlaatunsa ja arvelee, ettei vastaava enää voisi toistua. Hän kiitti tutkijoita haavoittuvuutensa löytämisestä ja ilmoitti aikomuksestaan palkita hakkerit.

Tutkijat valmistelivat Mäkisen aivoihin murtautumista vuosikausia. He piilovaikuttivat Mäkiseen mm. välittämällä hänelle 24 vuoden ajan tietoa liikenteestä, sen vaaroista ja sitä koskevasta lainsäädännöstä.

“Ilmeisesti jotkin heidän käyttämänsä valokuvat vaikuttivat tunteisiini niin voimakkaasti, että täysin yllättäen otin muut tielläliikkujat hetken aikaa huomioon”, Mäkinen sanoo.

Aiemmin viikolla hakkerit julkaisivat aiheesta videon. Kokeilun aikana hakkeri otti kuljettajan aivot hallintaansa istuen matkustajan paikalla. Kuljettajaan vaikuttamalla hän kykeni lisäämään tämän valppautta ja estämään häntä avaamasta ovea tilanteessa, jossa pyöräilijä oli ohittamaisillaan kadun reunaan pysäköidyn auton.

Aki Mäkisen mukaan nyt havaittu haavoittuvuus ei ole hänen ensimmäinen vastoinkäymisensä. Aiemmin tänä vuonna toisen auton kuljettaja ilahtui Renkomäen ABC:llä Lahdessa, kun Mäkinen antoi hänen peruuttaa pysäköintiruutuun, vaikka olisi ehtinyt itse samaan ruutuun oikaisemalla jalkakäytävän kautta.

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 21.9.2016: Kiinalaishakkerit ohjailivat Teslan jarruja 19 kilometrin etäisyydeltä


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.