Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri , Uusimmat

Pariskunta paljasti marjapaikkansa sijainnin

Eteläsuomalaisen avioparin epäillään paljastaneen mustikkapaikkansa sijainnin ystävilleen. Asiasta kertoi ensimmäisenä pariskunnan naapuri.

kolme mustikkaa mättäällä
Pariskunnan tuttavaperhe oli poiminut marjapaikan niin tyhjäksi, että Johannes Järvinen sai sieltä vain kolme mustikkaa.

“Aloin kummastella, kun seinänaapureitani ei näkynyt eivätkä he heinäkuun puolivälin jälkeen lähteneetkään tavanomaiseen tapaansa poimimaan mustikoita”, Johannes Järvinen, 67, kertoo.

“Kun kuulin rivitaloyhtiömme pihalla, että he ovat matkoilla, lähdin itse katsomaan metsää, jonne olin seurannut heitä aiempina vuosina. Jouduin kuitenkin palaamaan tyhjin käsin, sillä paikalla oli jo väkeä ämpäreineen.”

Naapurin puhutellessa poimijoita kävi ilmi, että he olivat pariskunnan perhetuttuja ja että pariskunta oli kertonut heille marjapaikkansa tarkan sijainnin “ettei sitten jää suotta mustikoita metsään, kun emme itse reissun vuoksi pääse keräämään niitä”.

Suomen marjanpoimijain ja tuulastajain keskusliiton toiminnanjohtaja Aapo Hirvainen on tyrmistynyt tapauksesta.

“Ei voi olla niin, että hyvistä marjastusalueista kerrottaisiin tuosta vaan kenelle vaan.”

Marjapaikat on perinteisesti käsitetty yksityisyyden piiriin kuuluviksi asioiksi, joita ei levitellä perhepiirin ulkopuolelle. Asiasta päätettiin marjanpoimijain ensimmäisessä kokoontumisessa Nikean kirkolliskokouksen yhteydessä vuonna 325.

Hirvainen itse on joutunut paljastamaan marja-alueensa vain kerran, kun hän katkaisi jalkansa jyrkänteellä ja joutui tilaamaan ambulanssin metsäautotielle.

“Silloinkin vaimoni auttoi minut ensin kuuden kilometrin päähän poimintapaikastamme ennen kuin soitimme 112:een”, Hirvainen kertoo.

Lue Uutissirkuksesta myös:
5.8.2013: Tuntematon marjastaja käytti häikäilemättömästi jokamiehenoikeuttaan


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.