Press "Enter" to skip to content

Kotimaa , Uusimmat

Valevirkamiesepäily järisyttää hallintoa

Tommosjärven kunnanviraston hallinnon ja palveluiden järjestämisen toimialueelta paljastui myöhään eilisaamuna yksi alle 45-vuotias virkamies. Häntä epäillään myös naiseksi.

jokupa siinä kiiruhtaa
Valevirkamiesepäilty lienee tallentunut tähän valvontakameraotokseen Helsingin rautatieasemalla tai sitten siinä on joku aivan muu, mutta hyvä se on tähänkin yhteyteen joku pikaotos kipata, koska kuvallista juttua joka tapauksessa silmäillään yleensä vähän pitempään kuin pelkkää tekstiä ja houkuttelevammaltakin se näin saattaa näyttää.

Paljastuksen teki naapurihuoneessa työskentelevä virkamies, jonka epäilykset herätti liian vähäinen tulostimen käyttö.

“Kunnallishallinnon normaali käytäntö on tulostaa kaikki sähköpostit liitteineen, hallintotoimentarkastaja Seppo-Pentti Korhonen toteaa.

“Naapuri ei tulostanut juuri mitään. Kirjasin kolmen kuukauden ajan hänen tulosteensa, ja hän tulosti koko aikana vain kunnallisen virkaehtosopimuksen.”

“Edes mappien kulutus toimialueellamme ei lisääntynyt, vaikka tämä henkilö siirtyi meille
elinkeinojen ja työvoimapoliittisen toimien palvelualueelta äskettäin! Ilmeisesti hän arkistoi saamansa sähköpostit sähköisesti.”

Myöntää alaikäisyytensä

Kunnallisalan yleisen käytännön mukaan alle 55-vuotiasta ei voi pitää pätevänä hallintotehtäviin. Lainsäädäntö ei tässä tapauksessa ole täysin selkeä, mutta alan vuosisatainen käytäntö on saavuttanut hyväksynnän ja se voidaan rinnastaa lakisääteisyyteen.

Epäilyksenalainen virkamies on alustavasti myöntänyt olevansa alaikäinen. Valevirkamies puolusti itseään toteamalla, että on lapsesta lähtien ollut mielikuvitukseton, julkisuuspakoinen ja pitänyt harmaista puvuista.

“Ainoa rikkomukseni on sähköposti hallintotyössä -kurssi, jolle osallistumisestani muuten itse teit viranhaltijapäätöksen”, henkilö oli todennut esimiehelleen.

Parhaillaan asia on Tommosjärven kunnanhallituksen käsittelyssä. Nimettömänä pysyttelevän maakuntalehden saamien tietojen mukaan on mahdollista, että skandaali paisuu vielä.

Hallintotoimentarkastaja Korhonen väittää, että valevirkamies on myös nainen.

“Mistä syystä hän ei koskaan osallistu perinteiseen kunnanhallituksen ja virkamiesten syyssaunaan edustussaunassamme”, Korhonen tivaa.

Kuntaliitto ja valtiovarainministeriö seuraavat tilannetta huolestuneena.

“On mahdollista, että tämä johtaa virkamiesten pätevöitymisikää ja sukupuolen toteamista koskevan Lex Tommosjärven laatimiseen”, ministeriöstä todetaan.

Teksti: Laila-Leea Pikkula, maakuntakirjeenvaihtaja

Lue Uutissirkuksesta myös:
2.4.2012: Virkamiehen työhuone katosi Kaarinassa


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.