Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri

Lenkkeilijät pettyivät pakolaisiin

Lukuisat nuorten ja keski-ikäisten miesten lenkkeilijäryhmät eri puolilla Suomea ovat tuskastuneet pakolaisten hyvään käyttäytymiseen kuluvan syksyn aikana.

hämärää on kadulla
Jo aiemmin monien taajamien pienet asukasluvut ovat rajanneet lenkkeilijäpartioiden mahdollisuuksia ihmisten kohtaamiseen, mutta ilmojen viileneminen ja päivien lyhentyminen näyttävät karsineen loputkin vastaantulijat.

“Täällä on mielestäni ollut liian, jopa turhauttavan hiljaista. Ja minä kun olen pohjimmiltani sellainen ihminen, että haluan jotain toimintaa ympärilleni. Kotioloissa olen toki rauhaa rakastava perheenisä”, kertoo Salon Märynummelta tavoittamamme sinivalkoisella verryttelypuvulla aseistautunut jalkapartiomies, joka haluaisi nimensä julkisuuteen.

Koska miehen oman kodin lähistöllä ei ole vastaanottokeskusta, hän on joutunut ajelemaan päivittäin lähes 70 kilometrin matkan, jotta on päässyt iltalenkilleen.

“Onhan tässä kuntokin tainnut hieman nousta. Mutta omalta osaltani lenkkeily saa kyllä jäädä tähän, koska tällainen kuntoilumuoto ei johda mihinkään”, mies jatkaa, mutta painottaa, että jalkautumisessa on ollut hyvätkin puolensa.

“Olemme nyt nähneet kerrankin läheltä sitä Halikon sairaalan aluetta, jossa moni on aikaisemmin käynyt kääntymässä vain pirssillä.”

Miehen mukaan lenkkeilijätiimi joutui aluksi ihmettelemään, oliko Halikkoon saapunut lainkaan “näitä irakilaisia, afgaaneja, syyrialaisia ja ties mitä muitakin ulkomaan eläviä”. Ikkunoista illalla loistaneet valot kuitenkin paljastivat, että sisällä täytyi olla jotain toimintaa.

Suomen kovaäänisten miesten keskusyhdistysten liiton lenkkeilyjaostojen johtokunnan päällikkö Simo Ojalaakso haluaa muistuttaa kaikkien pienten taajamien asukkaita siitä, etteivät nämä tuudittautuisi loppuvuoden aikana liialliseen hyvän olon tunteeseen.

“Voi olla, että tämä on vain tyyntä myrskyn edellä. Perheellisten on syytä pitää huolta siitä, ettei esimerkiksi tytärten ulkonaliikkumisalueiden rajoissa tai kotiintuloajoissa lipsuta. Itse vain tiukentaisin niitä näissä olosuhteissa”, Ojalaakso sanoo.

Vuosi 2015 jääneekin pysyvästi Suomen historiaan ensimmäisenä ajanjaksona, jolloin aivan tavalliset miehet ovat ryhtyneet kantamaan huolta naisten ja lasten turvallisuudesta.

Teksti: Hannes Uusirälssi, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Edit 24.11. klo 16.30: Salon Märynummelta tavoittamamme jalkapartiomies ilmoittaa, että hän luopuu ajatuksestaan lopettaa kuntoilu ja ryhtyy tekemään kuusitoista lenkkiä päivässä.Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.