Press "Enter" to skip to content

Kotimaa , Uusimmat

Pätevien naisten pesäke löytyi Perniöstä

Perniöläismies havaitsi sieniretkellään epäilyttävän näköistä parveilua taajaman läheisyydessä. Paikka osoittautui poliisin tutkimuksissa pätevien naisten pesäkkeeksi.

nainen ja lammas
Pätevien naisten on ylensä sallittu päästä julkisuuteen vain harvakseltaan. Kuvaesimerkkimme Maija Vohlosen teoksesta Nykyaikainen lammastalous vuodelta 1922.

”Ennen kuin soitin hätänumeroon, tarkkailin naisia kiikarilla ja kaukoputkella pari päivää. Niitä parveili entisessä elokuvateatterissa suuret määrät, ja epäilykseni heräsivät”, Ville Lahtinen, 38, kertoo.

“Näyttivät syövän ihan normaalin näköistä ruokaa, tosin monet jotain kasvispöperöä, lukivat kirjoja, katsoivat eurooppalaisia laatuelokuvia ja pätivät toisilleen. Kaakotus oli aikamoinen”, Lahtinen jatkaa.

Suomen Ornitologiliiton pääjohtaja Manu Virtasen mukaan pätevät naiset näyttävät ihan samanlaisilta kuin epäpätevätkin, mikä tekee täsmällisen lajintunnistuksen vaikeaksi.

“Mutta ääntely ja elekieli ovat aivan toisenlaiset kuin esimerkiksi pätevillä miehillä’, hän jatkaa.

Virtasen mukaan pätevä nainen on yleensä ihmiselle vaaraton, mutta ärsytettynä saattaa pitää pahaa ääntä.

Vaikean tunnistettavuuden vuoksi päteviä naisia ei ole löytynyt eduskuntavaalien jälkeen hallitus- tai yhteiskuntasopimusneuvotteluihin eikä ministerivaliokuntiin. Pörssiyhtiöiden hallituksissakin pätevillä naisilla on varsin suppea esiintyvyys.

Poliisin tiedotteen mukaan Perniöstä löytynyt pesäke oli taitavasti naamioitu, mikä osaltaan selittää, miksi päteviä naisia on ollut niin vaikea löytää.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan asia ei mene syyteharkintaan, koska mitään lakia ei ole rikottu ja koska kukaan naisista ei tuloillaan uhkaa verotietolistojen kärkeäkään.

Teksti: Sirkku Selander, maakuntakirjeenvaihtaja


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.