Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Suomen vanhin huonekasvi löytyi yliopistolta

Suomen vanhimmaksi huonekasviksi epäillään 41 vuotta yhtäjaksoisesti työhuoneessaan pysytellyttä Helsingin yliopiston professoria.

ikkunan takana on mehupurkki
Helsingin yliopiston omistamasta kiinteistöstä kuvamme ikkunan takaa löydetty huonekasvi lienee nauttinut ravinnokseen tuoremehua, koska se ei silminnäkijähavaintojen mukaan ole poistunut työhuoneestaan useisiin sukupolviin.

Huonekasvihavainto tehtiin tilainventaarion yhteydessä, kun yliopiston työtiloja alettiin kartoittaa mahdollisia ostajaehdokkaita varten. Inventoijien mukaan professori ei välttämättä pidä vanhimman huonekasvin titteliä hallussaan kovin pitkään.

“Pohjapiirrosaineistossamme on vielä muutaman työhuoneen kokoisia valkoisia läikkiä, lähinnä keskustakampuksella Porthanian liepeillä sijaitsevissa kortteleissa, emmekä ensinkään tiedä mitä kaikkea sieltä voi löytyä”, Yliopistokiinteistöjen huonetilasuunnitteluprojektin pääinventoija Ari Vainio sanoo.

“Palkkakonttorin mukaan ainakin yksi 49 vuotta yhtäjaksoisesti Helsingin yliopiston palveluksessa ollut henkilö saa täällä kuukausipalkkaa, mutta konttori ei laajoista selvityksistään huolimatta vieläkään kykene kertomaan, miksi. Yksi samankaltainen tapaus on tiedossamme myös Aalto-yliopistolta Otaniemestä.”

Korkean iän saavuttaneet huonekasvit olivat aiemmin harvinaisia, mutta elintason yleisen kohoamisen vuoksi niitä on nykyään mahdollista löytää yliopistojen ja virastojen lisäksi myös kulttuurielämän ja teollisuuden esimies- ja suorittajaportaasta.

Lue Uutissirkuksesta myös:
30.4.2015: Miestutkija sai professuurin omilla ansioillaan


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.