Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu , Uusimmat

Mies söi 35 vuotta yliopistoruokaa

Päijäthämäläisen miehen epäillään lounastaneen Tampereen yliopiston ruokalassa päivittäin 35 vuoden ajan. Hän voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Lahtelaismies jäi koukkuun yliopistoruokalan lounaisiin 1970-luvun lopussa Tampereen yliopiston päärakennuksessa. Kuvamme vuodelta 2015.
Lahtelaismies jäi koukkuun yliopistoruokalan lounaisiin jo muutamassa kuukaudessa Tampereen yliopiston päärakennuksessa. Kuvamme vuodelta 2015.

Tapahtumaketju käynnistyi 1970-luvun lopussa, kun mies hyväksyttiin yliopistoon opiskelemaan kansantaloustiedettä. Nykyisin yliopistonlehtorina työskentelevä entinen opiskelija haluaa varoittaa nuorempia tutkijoita lounastamiseen liittyvistä vaikeista riippuvuuksista.

“Koukuttuminen alkoi kuin huomaamatta muutaman markan hintaisilla opiskelijalounailla. Jo ensimmäisenä syksynä minulle tuli tavaksi syödä kaikki lämpimät ateriani yliopistolla.”

Lahdesta kotoisin oleva mies valmistui seitsemän vuotta myöhemmin, mutta jatkoi työskentelyä Tampereen yliopistossa useissa määräaikaisissa työsuhteissa.

“Kun sain vakinaisen työpaikan 11 vuotta väitöskirjani hyväksymisen jälkeen, tottumuksesta oli tullut toinen luonto ja peli oli täysin menetetty. Vaimonikin olin tavannut ensimmäisen kerran yliopiston ruokalassa.”

Miehen kohtalosta kertoi ensimmäisenä tamperelaisen gourmet-ravintolan tarjoilija, joka joutui antamaan hänelle ensiapua.

“Mies tuli puolisonsa kanssa meille päivälliselle juhlistamaan 25-vuotishääpäiväänsä ja sai keskivaikean ahdistuskohtauksen, koska astioita ei tarvinnutkaan palauttaa itse”, tarjoilija Niina Jokelainen kuvailee.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.