Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri , Uusimmat

Miestutkija sai professuurin omilla tutkimusansioillaan

Helsinkiläisen yliopistotutkijan kohtalo on ehtinyt saattaa koko työyhteisön tolaltaan. Miehen epäillään tulleen valituksi lääketieteellisen tutkimuksen professorin virkaan täysin omilla tutkimusansioillaan.

sulkekaa ovi äänettömästi, lukee metallioveen kiinnitetyssä kilvessä
Saamiemme tietojen mukaan laitoksen rekrytointipäätökset ratkaistaan tämän oven takana.

Yliopistolta saamiemme tietojen mukaan tutkija ei ole laitoksen esimiehen tutkimusryhmästä tai tutkimusalalta väitellyt eikä ole käynyt edes golfaamassa tämän kanssa. Hän ei istu minkään säätiön hallituksessa eikä saa ohjatuksi laitokselle rahaa tutkimukselleen.

“Miestutkija ei ole lääkärisukua eikä hyvää nimeä eikä hän edes ole naimisissa sellaisten arvomerkkien kanssa. Tiettävästi hänelle ei ole kanavoitu tutkimusrahoja aiemmassa toimessaan eikä hän ole saanut nimeään julkaisuihin kuin omilla ansioillaan”, miehen nimettömänä pysyttelevä kollega kiteyttää nyyhkyttäen.

Rekrytointi saattaa suistaa laitoksen muut professorit raiteiltaan pitkäksi aikaa.

“Räikeästi ja monella tapaa tässä on rikottu kirjoittamattomia akateemisia vuosisataisia sääntöjä”, miehen toinen työtoveri sanoo.

Tapauksesta on tekeillä valitus ja yliopiston hallinto on jo luvannut tutkia asian pohjamutia myöten.

Teksti: Ville Karppi, maakuntakirjeenvaihtaja

Lue Uutissirkuksesta myös:
31.3.2014: Tutkijaa puukotettiin käteen yliopistolla


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.