Press "Enter" to skip to content

Politiikka , Uusimmat

Salasopimus: Suomi saa neljän puolueen koalitiohallituksen

Neljän koplan sopimus nousi yllättäen esille, kun siivooja tyhjensi valtioneuvoston kanslian kassakaappiin sijoitetun roskakorin.

Valtioneuvoston linna
Arkistokuvassamme yksi mahdollisuus neljän puolueen koalitiohallitukseksi. Keisari Aleksanteri II ylinnä oikealla.

Pääministeri Alexander Stubbin hallinnoiman valtioneuvoston kanslian tarkoin vartioidusta kassakaapista on putkahtanut esiin muovinen roskakori, jossa säilytettiin muiden salaisten papereiden joukossa myös viime kesänä allekirjoitettua neljän puolueen kakkarakoalitioon (KAKKO) tähtäävän ja veret seisauttavan liisterisopimuksen allekirjoituspöytäkirjaa.

Sopimuksessa todetaan täysin kiistattomasti, että jos pääministeri tai, hänen ollessaan jäävi, joku muu ministeri möhlii, niin sopimuksesta pidetään ehdottomasti kiinni, jolloin kaikki puolueet ja ministerit kantavat vastuuta ja ovat tasapuolisesti liisterissä. Näin saadaan hallitustyöskentelyyn lisää koheesiota ja tuleville suurille rakenneratkaisuille välttämätöntä liimapalkkiutumista.

Sopimuksen ovat puumerkein vahvistaneet JS, AS, TS ja AR ja sillä on erittäin salaiseksi ja suppeaksi luokiteltu jakelu: kassakaappi, pääministeri, kokoomus, SK, Katainen, Stubb, Romakkaniemi, Heinonen, Haglund/Norjan lehdistö. Lisäksi alareunaan on kirjoitettu punaisella tussilla: Ei sitten ET:lle.

Hallituksen toimintakyky
ottaa korostuakseen

Sovittua koalitiota pidetään asiantuntijapiireissä varsin onnistuneena ja toimintakykyisenä. KAKKO pystyy viemään läpi harmaan graniitin lähes tulkoon minkä tahansa esityksen.

Sipilältä lähtöisin oleva, laajaa kiinnostusta ympäri maailman saavuttanut KAKKO-idea perustuu siihen, että hallituksen esityksen taakse saadaan aina vähintään kolme neljäsosaa eduskunnasta. Otetaan neljä esimerkkipointtia:

1. Kyllä vai ei NATO:lle? Kokoomus kyllä ja muut kolme ei. Ratkaisu on kiistaton.

2. Kyllä vai ei 6 miljardin leikkaukset? SDP ei, muut kolme kyllä. Selvä tapaus.

3. Raippavero pois? Kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset kyllä, demarit ei. Raippavero poistuu sutjakasti.

4. Suomi eroon EU:sta? Perussuomalaiset kyllä ja muut ei. Suomi pysyy tiiviisti EU:ssa.

Huutoäänestys jälleen
käyttöön eduskunnassa

Lakien ja asioiden nopea ja luottamuksellinen käsittely helpottuu, kun eduskunta siirtyy täysistuntoihin Sibelius-akatemian juhlasaliin kahdeksi vuodeksi. Tällöin tulee käyttöön vanha hyväksi koettu ja TV:stä tuttu huutoäänestys, jolloin Sipilän KAKKO pystyy jyräämään läpi niin Soten kuin kuntien lukumäärän vähentämisen.

Lakien läpimenon vauhdittamiseksi ja asioiden luottamuksellisen valmistelun tehostamiseksi eduskuntaan perustetaan aivan uusi kotimaan asioiden suhmurointi- ja sössimisvaliokunta (KOTVA), jonka kokoontumispaikaksi on vuokrattu hotelli Kämpistä kabinetti, jonka paikalla sijainneessa kabinetissa kokoontui reilut sata vuotta sitten Suomen ehkä kaikkien aikojen tunnetuin innovointitiimi Symposion.

“Kotva menee vielä” onkin jo vanha tuttu vastaus puhelimeen aamutuntien rasittavista valiokuntakokouksista jo vuosikymmeniä ennen kännyköiden keksimistä.

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja, Senaatintori


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.