Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu , Uusimmat

Tutkijat löysivät avaruudesta yöelämää

Uutissirkuksen tutkijaryhmä on ensi kertaa löytänyt avaruudesta monimutkaisia, hiilipohjaisia molekyylejä, jotka ovat yöelämän perusosasia.

Avaruusolioiden selkeä asettautuminen vihreiden taakse on ollut havaittavissa jo maapallollakin.
Uolevi Ahosen mukaan yöelämää voi löytyä avaruudesta kaikkialta sieltä, mistä löytyy vettä ja orgaanisia molekyylejä. MVC 480 on havaittavissa Ahosen otoksessa himmeänä takavasemmalla.

Orgaaniset molekyylit ovat ratkaisevassa osassa ravintolapalvelujen, diskojen, tanssiklubien ja baarikärpästen synnyssä. Molekyylit löytyivät MWC 480 -tähden lähettyviltä ns. protoplanetaariselta kiekolta. Tämä tarkoittaa lähinnä jäästä ja pölystä koostuvaa massaa, josta vähitellen on muodostumassa drinkkejä nuoreen aurinkokuntaan.

Tutkimuksessa mukana ollut Uutissirkuksen asiantuntija Uolevi Ahonen on löydöstä innoissaan. Kyseisen aurinkokunnan yöelämä näyttää kehittyvän samalla tavalla kuin omammekin aikanaan.

Ahosen mukaan yöelämän syntymiselle on kaksi keskeistä ehtoa, nestemäisessä muodossa oleva vesi ja orgaaniset molekyylit, joista kehittyy alkoholia joko käymisen tai tislaamisen tuloksena.

“Tosin voi olla niinkin, että nyt löytämämme yöelämä on jo sammunut, koska valomerkin saapuminen MWC 480 -tähdeltä meille kestää 455 vuotta.”

NASA on jo julkaissut listan taivaankappaleista, joista todennäköisimmin voi löytyä yöelämää. Irlantilainen RyanAir ryhtynee lentämään niille mahdollisimman pian.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 8.4.2015: Avaruudesta löytyi ensi kertaa elämän rakenneosia – Nasa: Elämän löytyminen 10 vuoden sisällä todennäköistä
NASA: Ocean Worlds


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.