Press "Enter" to skip to content

Talous , Uusimmat

Nollalinjatutkimus yllätti halpuudellaan

Huippuekonomistien mukaan Stubbin hallituksen äärimaltillinen nollalinjatutkimus tuli selvästi edullisemmaksi valtiolle kuin Kataisen hallituksen aiempi nollatutkimus.

läjittäin kolikoita huoneen lattialla
Mikäli kaikki antaisivat toisten talletella suuret setelit, kolikoiden käyttöä palkankorotuksissa voitaisiin tehostaa.

Pääministeri Alexander Stubbin (kok) tilaama nollalinjaselvitys ei tullut maksamaan veronmaksajille euroakaan, vaikka sitä hautoivat monta kuukautta eturivin talousviisaat, Ruotsin entinen valtiovarainministeri Anders Borg (kok) ja VATT:n ylijohtaja Juhana Vartiainen (vale-sd).

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok) aikaisemmin tilaama tutkimus filosofi Pekka Himaselta (tri) maksoi 700 000 euroa ja aiheutti runsaasti jälkiselvittelyjä, kanteluja ja työajalla toteutettua some-vaahtoamista.

Tuoreimman 50-sivuisen nollalinjatutkimuksen mietelmät ovat A-studion asiantuntijoiden mukaan samankaltaisia, mutta Borgin-Vartiaisen vaalikirjaa pidetään selvästi helppolukuisempana kuin Himasen 194-sivuista ajatusjärkälettä “Kestävän kasvun malli”.

Vaalikirjan kääntäminen oli hankalaa ja sen julkaiseminen viivästyi useita kuukausia, sillä teos oli alun perin kirjoitettu sekä ruotsiksi että suomeksi. Stubb joutui runnomaan Vartiaisen vaalikirjan (kok) julkisuuteen lainsäädäntökiireiden alasajon tiimellyksessä ja Vartiaisen (kok/loik) odotellessa vaihtopenkillä.

“Vartiainen ja Borg ovat herätyskelloja”, pääministeri Stubb (Suunto Ambit) kiteyttää ja pitää kätensä ranteita myöten taskuissaan kiittäessään kirjan tekijöitä.

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja

Aiheesta muualla:
HS 11.3.2015: Borg ja Vartiainen julkaisivat talouspoliittisen selvityksen – HS kertoo arkikielellä, mistä siinä on kyse
Yle 11.3.2015: Borg ja Vartiainen julkaisevat kohutun raporttinsa – Yle seurasi hetki hetkeltä
VNK 11.3.2015: Strategia Suomelle
VNK 11.3.2015: Borgin ja Vartiaisen raportin julkistus


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.